Bezoekersinformatie

Entreeprijzen

Volwassenen: € 9,50 
CJP en studenten: € 5 
Museumkaarthouders: gratis
Kinderen tot 12 jaar, Vrienden van De Wieger, ICOM-kaart: gratis

Bereikbaarheid

De Wieger
Oude Liesselseweg 29
5751 WN Deurne
0493 32 29 30info@dewieger.nl

Openingstijden

Dinsdag t/m zondag van 12.00 tot 17.00 uur. Tweede Kerstdag, Goede Vrijdag, Eerste Paasdag, Tweede Paasdag, Tweede Pinksterdag en Hemelvaartsdag.

Het museum is gesloten op

Maandag.
Nieuwjaarsdag, Carnavalszondag- en dinsdag, Koningsdag, 24 december, Eerste Kerstdag, Oudjaarsdag. 

Tour De Wieger

Wilt u alles te weten komen over Hendrik Wiegersma? Neem dan deel aan onze Tour De Wieger. Deze bieden we om de week aan op donderdag van 14.30 tot 15.30 uur. Voor meer informatie en om te reserveren kunt u kijken bij 'Activiteiten'. Een rondleiding op maat voor groepen is ook mogelijk. Daarover vindt u meer informatie onder het kopje 'Groepsbezoek' op deze pagina.

Met de trein

Deurne heeft een treinstation. Vanaf het station is het ongeveer 10 minuten lopen naar De Wieger. Plan uw reis via ns.nl of 9292.nl.

Met de auto

In de buurt van De Wieger is volop parkeergelegenheid aanwezig. Bij het museum kunt u gratis parkeren. Mocht u geen parkeermogelijkheid hebben bij het museum, dan kunt u parkeren in de straat (max. 3 uur) of u kunt gebruik maken van de Wolfsberg parkeergarage in het centrum van Deurne. Vanuit de parkeergarage is het slechts vijf minuten lopen naar het museum.

Toegankelijkheid

Museum De Wieger is rolstoelvriendelijk. Er is een lift aanwezig. Honden zijn niet toegestaan in het museum, met een uitzondering voor hulphonden.

Groepsbezoek

Wilt u met een groep naar De Wieger komen? Leuk! Het is mogelijk om een rondleiding te plannen en alles te weten te komen over het verhaal van De Wieger en/of de huidige tentoonstellingen.

Kosten rondleiding: €75 per groep (exclusief entree, inclusief koffie/thee)
Duur: circa 60 minuten
Aantal personen: max 15 personen 
Talen: Nederlands en Engels
Beschikbare dagen/tijden:  dinsdag t/m vrijdag van 12.00 tot 17.00 uur. Reserveer uw rondleiding minimaal een week van tevoren! 

Rondleiding uitbreiden met gebak? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden door te nemen. Dit kan via groepen@dewieger.nl of klik op onderstaande knop. 

Trouwen

De Wieger is een officiële trouwlocatie van de gemeente Deurne. Huwelijken vinden meestal plaats in het Groot Atelier, één van de twee voormalige ateliers van Hendrik Wiegersma. Bij mooi weer kan de ceremonie uiteraard ook plaatsvinden op onze mooie binnenplaats of in de museumtuin.

Na afloop kunt u een glas champagne of prosecco heffen en/of de taart aansnijden. De vele mooie plekjes in en rond het museum nodigen bovendien uit tot het maken van prachtige trouwfoto’s.

Trouwtarieven

Het tarief voor trouwen in het Groot Atelier is van maandag tot en met vrijdag € 250,- en op zaterdag € 375,-. Het tarief voor de binnenplaats of het terras met overkapping is van maandag tot en met vrijdag € 350,- en op zaterdag € 475,-. Voor bovenstaande tarieven kunt u 60 minuten lang gebruik maken van onze faciliteiten. Wilt u langer gebruik maken van het Atelier/de binnenplaats/de tuin, dan betaalt u € 50 extra per half uur. Wilt u meer informatie, mail dan naar: info@dewieger.nl

"Een verrassend museum in een prachtig gebouw
en fraaie exposities."

Verhuur en arrangementen

Verhuur

Het Groot Atelier wordt regelmatig gebruikt voor podiumactiviteiten. Daarnaast bestaat er de mogelijkheid om deze ruimte te huren voor workshops, lezingen en cursussen of als vergaderruimte.

De Wieger beschikt over een beamer, projectiescherm, DVD/blue-ray speler, microfoon en (beperkte) geluids- en lichtapparatuur. Bij de bar in het atelier kunt u koffie, thee, fris en enkele alcoholische dranken kopen. Voor specifieke informatie over beschikbare faciliteiten kunt u altijd contact met ons opnemen.

Dagdelen

Ochtend van 09.00-13.00 uur
Middag van 13.00-17.00 uur
Avond van 17.00-21.00 uur
Andere tijden in overleg.

Bedrijfsarrangementen

In het Groot en Klein Atelier van Museum De Wieger is gelegenheid om uw bedrijfsbijeenkomsten plaats te laten vinden. U kunt denken aan een vergadering in een bijzondere setting, een workshop, of een mooie middag voor klanten met een rondleiding of lezing.

Netwerk De Wieger

Ondernemers, die zich verbinden aan het Netwerk De Wieger, doneren jaarlijks aan bedrag van € 500,- of € 1.000,- aan De Wieger en ontvangen daarvoor bij elk geboekt arrangement een korting van respectievelijk 10 % c.q. 20 %.

Arrangementen:

Heerlijkheid De Wieger
-Welkomstdrankje met desgewenst ontvangst door de directeur of voorzitter van De Wieger
-Rondleiding door de tentoonstelling met ervaren rondleider
-Catering naar keuze
Tarief: € 350,- exclusief catering
Palet van De Peel (max. 15 personen)
-Welkomstdrankje met desgewenst ontvangst door de directeur of voorzitter van De Wieger -Workshop Palet van de Peel: maak je eigen kunstwerk onder begeleiding van kunstenaars uit het netwerk Open Atelier Dagen (OAD) -Catering naar keuze
Tarief: € 1050,- exclusief catering
De Wieger Performance
-Welkomstdrankje met desgewenst ontvangst door de directeur of voorzitter van De Wieger -Optreden van 20 à 30 minuten (muziek of een lezing / presentatie)
-Catering naar keuze
Tarief: € 700,- exclusief catering
De arrangementen worden op maat aangeboden. Combinaties van onderdelen zijn mogelijk, eventueel uit te breiden tot een hele dag. De Wieger werkt samen met lokale kwaliteitscateraars, waarbij de opdrachtgever zijn/haar wensen kan inbrengen.

Contact

De Wieger
Oude Liesselseweg 29
5751 WN Deurne
T: 0493 322930
E: info@dewieger.nl
Voor algemene vragen: info@dewieger.nl
Voor communicatie vragen: pr@dewieger.nl
Voor educatie vragen: g.rakels@dewieger.nl
Word vriend van De Wieger
Wie kan er zonder vrienden? Niemand toch? Ook De Wieger niet! Dankzij onze Vrienden kunnen we kunstwerken aankopen, hebben we budget voor restauratiewerkzaamheden en hebben we de mogelijkheid om ons monumentale gebouw op te laten knappen.

Draagt u De Wieger een warm hart toe? Dan hopen we ook u tot onze vriendenkring te mogen rekenen!

Nieuwsbrief ontvangen?

Update form

Contactgegevens

De Wieger
Oude Liesselseweg 29
5751 WN Deurne
0493 32 29 30
info@dewieger.nl

Openingstijden

Open
Dinsdag t/m zondag van 12.00 tot 17.00 uur. Tweede Kerstdag, Tweede Paasdag, Tweede Pinksterdag en Hemelvaartsdag.
Gesloten
Maandag.
Nieuwjaarsdag, Carnavalszondag- en dinsdag, Koningsdag, 24 december, Eerste Kerstdag, Oudjaarsdag.
Copyright © 2024 De Wieger
Met ❤ gemaakt door Loeihard!