Zien, doen en ontdekken bij
De Wieger!

Kinderatelier

Tekenles

Samen met Leef! Deurne heeft De Wieger begin 2020 de eerste cursus van het Kinderatelier opgezet. Met het Kinderatelier biedt De Wieger ruimte aan creativiteit in Deurne. In het Groot Atelier, waar Hendrik Wiegersma vroeger schilderde, kunnen de kinderen nu zelf aan de slag.

BASIScursus tekenen voor kinderen van 8 t/m 12 jaar
Tijdens deze lessen wordt de basis van tekenen uitgelegd.  Je gaat heel goed leren kijken, want hoe ziet een voorwerp, dier of mens er nu eigenlijk echt uit? En waardoor gaat een tekening er realistisch uit zien? Tijdens de cursus komen er verschillende opdrachten voorbij, zoals een tekenles in het museum, mensen en gezichten tekenen, fantasiedieren en nog veel meer. Je krijgt een pakket met tekenspullen en je leert hoe je deze materialen gebruikt. Het basis tekenpakket bestaat uit: een blok tekenpapier, een set potloden van verschillende diktes, een puntenslijper, een gum, een liniaal en een tekenmap. Na het afronden van deze cursus ontvang je het diploma 'basis tekenen' en je krijgt de mooiste tekening ingelijst mee naar huis.

VERVOLGcursus tekenen voor kinderen van 8 t/m 12 jaar
Je hebt de basiscursus al gevolgd, maar er is natuurlijk altijd nóg meer te leren. In de vervolgcursus worden de opdrachten net een beetje moeilijker, gaan we werken met nieuwe materialen en leer je nóg beter tekenen. Je krijgt een nieuw tekenpakket met daarin o.a. kleurpotloden en fineliners. De inhoud van een aantal lessen staat al vast, zo gaan we bijvoorbeeld sowieso een les het museum in om inspiratie op te doen en we gaan aan de slag met kleurcontrasten, maar de tekendocenten zullen ook aan je vragen wat je graag zou willen leren. Na het afronden van deze cursus ontvang je een diploma en je krijgt de mooiste tekening natuurlijk weer ingelijst mee naar huis.
STRIPTEKENcursus - voor kinderen van 8 t/m 12 jaar
Wil jij leren hoe je je eigen stripverhaal kunt tekenen?! Dan hebben wij iets leuks voor jou, namelijk onze tekencursus striptekenen. Hierin leren onze tekendocenten  jou stap voor stap hoe jij je eigen stripverhaal kunt tekenen. We behandelen van alles, van het tekenen van mensen, dieren en achtergronden tot aan het vertellen van een verhaal. 

Kosten tekencursus
€75 euro voor 10 lessen, inclusief tekenpakket en diploma (dit bedrag geldt voor alle drie de cursussen).

Beschikbaarheid?
YESSS, er staan weer nieuwe tekenlessen online. Je kunt je nu inschrijven voor de cursussen van het voorjaar van 2024! Klik hieronder op 'inschrijven' om je aan te melden. Graag op de hoogte gehouden worden van nieuwe lessen? Stuur dan een mailtje naar g.rakels@dewieger.nl

Het teken quARTiertje

Wat is het Teken quARTiertje?
Het Teken quARTiertje is een serie van 5 digitale tekenlessen op YouTube. Voor € 5, dus voor maar 1 euro per les, kun je meedoen. In de filmpjes laat illustrator Imke Geertman Meeusen je zien hoe je het uitzicht vanuit je raam op kunt fleuren (misschien staan er wel reuzen of kabouters in de achtertuin of komen er spoken uit de schoorsteen van de buurvrouw), ze laat je zien hoe je kapsels kunt maken van planten, maar je gaat ook leren tekenen met koffie, thee en schaduw.

Voor wie?
Het Teken quARTiertje is voor iedereen die graag creatief bezig is en hier lekker vanuit huis mee aan de slag wil gaan. Het is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar en je bent nooit te oud om samen met Imke op avontuur te gaan en je fantasie los te laten op de mooiste plekjes in je huis. De tekenserie is gebaseerd op je eigen huis en wat je daar allemaal kunt beleven. Het Teken quARTiertje is super leuk om samen met je broertje(s) of zusje(s), met je vader of moeder of met het hele gezin te doen.
Hoe werkt het?
Je kunt het teken quARTiertje bestellen in de webshop van illustrator Imke Geertman Meeusen. Na betaling ontvang je van Imke de link naar de YouTube pagina, waar je de vijf lessen kunt bekijken, zo vaak en wanneer je maar wilt. Kijk ook vooral even de promo video hieronder! 

Onderwijs

Educatieprogramma 

De Wieger is druk bezig met het ontwikkelen van een vast educatieprogramma. Het streven is om 2023 en 2024 een viertal programma's te ontwikkelen voor het basisonderwijs. Jaarlijks bezoeken ruim 1400 kinderen uit de Gemeente Deurne De Wieger vanuit 14 verschillende basisscholen. Na jaren met tijdelijke programma's te hebben gewerkt, gaan we het nu anders aanpakken en in samenwerking met de scholen een nieuw programma op poten zetten. Meer informatie volgt zo snel mogelijk! 

Langskomen met je klas?

Wil jij met je klas meer te weten komen over De Wieger en Hendrik Wiegersma? Of willen jullie één van onze mooie tentoonstellingen komen bewonderen? Dat kan! Wij werken hard aan een breed educatief aanbod met aandacht voor kunst en geschiedenis in en rond museum De Wieger. Neem vooral contact op met onze medewerker educatie (g.rakels@dewieger.nl). Zij denkt graag mee over een passend educatief programma.

Families

Komen jullie naar het museum met het hele gezin? In De Wieger valt van alles te beleven en ontdekken. Speel ons grote memory spel, speur erop los of misschien word je zelfs museuminspecteur. In onze museumtuin vind je ook een kindertuinpad. Naast het pad vind je allerlei leuke opdrachten, spelletjes en wist je datjes. Daarnaast organiseren wij ook regelmatig leuke podiumactiviteiten voor kinderen. Kijk vooral even op de activiteitenpagina voor het programma of om te reserveren.

Museum-inspectie: museumkids

Kom jij binnenkort naar De Wieger of ben je pas nog in het museum geweest? Word dan museuminspecteur en vertel ons wat jij vond van jouw museumbezoek! Ben jij 12 jaar of jonger en vind jij het leuk om je mening te geven over ons museum? Download dan nu de Museum Inspecteurs app of ga naar de website van Museumkids  en geef je mening over De Wieger.

Houd ook vooral de acties op Museumkids in de gaten want je kunt regelmatig leuke prijzen winnen met jouw inspectie. Misschien word jij zelfs wel Museuminspecteur van het jaar!
Word vriend van De Wieger
Wie kan er zonder vrienden? Niemand toch? Ook De Wieger niet! Dankzij onze Vrienden kunnen we kunstwerken aankopen, hebben we budget voor restauratiewerkzaamheden en hebben we de mogelijkheid om ons monumentale gebouw op te laten knappen.

Draagt u De Wieger een warm hart toe? Dan hopen we ook u tot onze vriendenkring te mogen rekenen!

Nieuwsbrief ontvangen?

Update form

Contactgegevens

De Wieger
Oude Liesselseweg 29
5751 WN Deurne
0493 32 29 30
info@dewieger.nl

Openingstijden

Open
Dinsdag t/m zondag van 12.00 tot 17.00 uur. Tweede Kerstdag, Tweede Paasdag, Tweede Pinksterdag en Hemelvaartsdag.
Gesloten
Maandag.
Nieuwjaarsdag, Carnavalszondag- en dinsdag, Koningsdag, 24 december, Eerste Kerstdag, Oudjaarsdag.
Copyright © 2023 De Wieger
Met ❤ gemaakt door Loeihard!