Willibrord Gymnasium exposeert

Eindexamenexpositie kunstleerlingen

Na drie jaar het examenvak kunst te hebben gevolgd zijn de leerlingen uit klas 6 van het Willibrord Gymnasium er klaar voor: de eindexamenexpositie! Van 10 t/m 19 maart 2023 is de expositie ‘Willibrord Gymnasium exposeert’ te zien in de ateliers van De Wieger in Deurne. Hierin stellen de eindexamenkandidaten met het vak kunst hun mooiste werken tentoon.

Het kleine maar diverse klasje dat dit jaar de ateliers van De Wieger mag vullen, heeft voor een grote verscheidenheid aan kunstwerken gezorgd. ‘Willibrord Gymnasium exposeert’ toont niet alleen eindwerkstukken, maar bijvoorbeeld ook schetsen, studies en onderzoeken. In hun werken laten de leerlingen naast een hoop creativiteit ook maatschappelijke betrokkenheid en het vermogen om te experimenteren zien. Het is dan ook zeker de moeite waard om eens een kijkje te komen nemen.

Op weg naar de eindstreep is de eindexamenklas nog druk bezig. De sfeer is goed, er wordt hard gewerkt en de leerlingen helpen elkaar. Wanneer een leerling uit de onderbouw binnenwandelt om met de docent te bespreken of ze het vak kunst zal kiezen in de bovenbouw, roept zesdeklasser Lieke beslist: ‘Kies kunst!’ Ook haar klasgenoot Bart is enthousiast: ‘Ik mocht een deur beschilderen. Dat was echt leuk om te doen. De opdracht hoorde bij het thema massacultuur en ik koos ervoor om street art te maken. Ik heb voor het eerst echt iets gemaakt waar ik trots op ben.’

Kunst leeft op het Willibrord Gymnasium, en niet alleen in de bovenbouw. Naast de eindexamenkandidaten exposeert namelijk ook een aantal leerlingen uit de onderbouw werk onder de noemer ‘kunstenaars van de toekomst’. Deze leerlingen zijn in hun vrije tijd of in de Nexus (keuze-uren op school) veel met kunst bezig en dat mag gezien worden!

Nieuwsbrief ontvangen?

Update form

Contactgegevens

De Wieger
Oude Liesselseweg 29
5751 WN Deurne
0493 32 29 30
info@dewieger.nl

Openingstijden

Open
Dinsdag t/m zondag van 12.00 tot 17.00 uur. Tweede Kerstdag, Tweede Paasdag, Tweede Pinksterdag en Hemelvaartsdag.
Gesloten
Maandag.
Nieuwjaarsdag, Carnavalszondag- en dinsdag, Koningsdag, 24 december, Eerste Kerstdag, Oudjaarsdag.
Copyright © 2024 De Wieger
Met ❤ gemaakt door Loeihard!