Vol programma in De Wieger

Activiteiten voor jong en oud

In het weekend van 11 en 12 september vinden er in Deurne verschillende activiteiten plaats in De Wieger of mede georganiseerd door De Wieger.

 width=
Open Monumentendagen 2021

Zaterdag 11 en zondag 12 september zijn de landelijke open monumentendagen. De Wieger is die dagen gratis toegankelijk van 12 tot 17 uur. Reserveer uw ticket vooraf op www.dewieger.nl. Momenteel zijn de volgende tentoonstellingen te bezichtigen in het museum. In het hoofdgebouw Hooggeëerd publiek! het circus in de beeldende kunst 1900-1950, Kijk nou eens! archeologische vondsten van Hendrik Wiegersma en Topstukken uit de collectie, in de ateliers Van hier tot het gouden licht - Monique Rutten en in de museumtuin Deurne 13 x 100 jaar door Marlon Tielemans en Worteling door Jeanne Melief.

 width=
Verhaal en schat

Voor kinderen vanaf 4 jaar. Heb je het verhaal van Annie al gehoord? Heb je al een schat gezocht in de museumtuin? Nee? Dan heb je op zondag 12 september de laatste kans om mee te doen. Na het spannend verhaal ga je een schat zoeken en daarna mag je nog meehelpen aan een kunstwerk. Ga naar de agenda op dewieger.nl en reserveer een toegangsbewijs! Entree 5 euro kinderen. Entree volwassenen die begeleiden gratis.

 width=
Film over amateurcircus 't Hoefke

Op zondag 12 september kunt u om 14.00 uur naar een film uit de oude doos kijken. In 1957 maakte 't Hoefke een film ter gelegenheid van haar tienjarig bestaan. In het kader van de tentoonstelling Hooggeëerd Publiek! toont De Wieger deze opmerkelijke film.
De film is een opname van een circusvoorstelling. Amateurcircus 't Hoefke werd opgericht in 1947 door Hub van Doorne. Zijn dochters Anny en Tiny, verzorgden de paardennummers zoals hogeschool rijden en voltige. Turnvereniging KDO leverde de acrobaten en de Koninklijke Harmonie Deurne het orkest. De opbrengst van de optredens ging naar goede doelen.
De film -die zonder geluid opgenomen en waar later geluid onder gezet is- wordt door Wim Kivits van commentaar voorzien. Hij was in de jaren vijftig één van de acrobaten bij circus ‘t Hoefke. De entree bedraagt 5 euro. Hiervoor kunt u de film bekijken en ontvangt u bij binnenkomst een muntje voor koffie of thee. Reserveren is nodig en kan via dewieger.nl/podium/agenda.
Tijdens de film is er een pauze en na afloop kunnen (tot 17 uur) in een gezellige nazit sterke verhalen gedeeld worden! Vanzelfsprekend let het museum op de handhaving van de coronaregels. Zo plaatsen we de stoelen op anderhalve meter afstand van elkaar.

 width=
Openstelling privé begraafplaats familie Wiegersma

Op zondag 12 september stelt Museum De Wieger in samenwerking met VVV Deurne en Brabants Landschap de privé begraafplaats van de familie Wiegersma in Vlierden open voor bezoekers. De begraafplaats ligt vanaf de Schooteindseweg via de Rijntjesdijk aan de linkerkant van de weg en is geopend van 13.00 tot 16.00 uur.
Ter plaatse wordt door vrijwilligers tekst en uitleg gegeven en over de geschiedenis en achtergronden verteld. Ook zal er iemand van Brabantse Landschap aanwezig zijn om te vertellen wat Brabants Landschap zoal doet.
Nabij de begraafplaats op boerderij De Schooteindhoeve (Schooteindseweg 24) in Vlierden is een klein oorlogsmuseum ingericht. Het is op 12 september ook geopend van 13.00-16.00 uur. In dit privé-oorlogsmuseumpje wordt ook aandacht besteed aan Wiegersma in de oorlog. Entree 1 euro per persoon.

Lees hier het bericht dat DMG over de openstelling privé begraafplaats familie Wiegersma maakte.

Nieuwsbrief ontvangen?

Update form

Contactgegevens

De Wieger
Oude Liesselseweg 29
5751 WN Deurne
0493 32 29 30
info@dewieger.nl

Openingstijden

Open
Dinsdag t/m zondag van 12.00 tot 17.00 uur. Tweede Kerstdag, Tweede Paasdag, Tweede Pinksterdag en Hemelvaartsdag.
Gesloten
Maandag.
Nieuwjaarsdag, Carnavalszondag- en dinsdag, Koningsdag, 24 december, Eerste Kerstdag, Oudjaarsdag.
Copyright © 2024 De Wieger
Met ❤ gemaakt door Loeihard!