In de Ateliers: Monique Rutten

Te zien van 1 september 2021 tot 7 november 2021

Onder de titel ‘In de ateliers: …’ nodigt De Wieger kunstenaars uit te exposeren in het Klein en Groot Atelier van De Wieger. Vanaf 18 juli 2021 is dat Monique Rutten.

In het oeuvre van Monique Rutten (Heerlen, 1963) staat de mens centraal. En dan vooral: de mens onder de oppervlakte, achter de maskers. Kwetsbaar, puur en echt. Soms pijnlijk in al zijn naaktheid, soms boos, eenzaam of in verzet. In haar kunst wringt het vaak, waarmee ze een stil of openlijk protest tegen opgelegde verwachtingen verbeeldt.

Haar diepgekleurde olieverfschilderijen, soms ook voorzien van tekeningen, zijn opgebouwd uit meerdere lagen. Door deze gelaagde opbouw van zichtbare of onzichtbare fragmenten ontvouwt zich onder de oppervlakte van het werk een innerlijke wereld die correspondeert met de innerlijke belevingswereld die Rutten zo fascineert.

Rutten studeerde in 1993 af aan de Academie voor Beeldende Vormgeving te Tilburg. Sindsdien werkt ze als beeldend kunstenares en exposeert met haar werk in binnen- en buitenland.

Nieuwsbrief ontvangen?

Update form

Contactgegevens

De Wieger
Oude Liesselseweg 29
5751 WN Deurne
0493 32 29 30
info@dewieger.nl

Openingstijden

Open
Dinsdag t/m zondag van 12.00 tot 17.00 uur. Tweede Kerstdag, Tweede Paasdag, Tweede Pinksterdag en Hemelvaartsdag.
Gesloten
Maandag.
Nieuwjaarsdag, Carnavalszondag- en dinsdag, Koningsdag, 24 december, Eerste Kerstdag, Oudjaarsdag.
Copyright © 2024 De Wieger
Met ❤ gemaakt door Loeihard!