Tekenlessen in De Wieger gaan weer beginnen

Nog enkele plekken beschikbaar

Na de zomervakantie gaan de tekenlessen in De Wieger weer van start. Vanaf woensdag 15 en vrijdag 17 september is het Kinderatelier weer geopend en worden de potloden, gummen en linialen weer tevoorschijn gehaald. Kinderen van 8 t/m 12 jaar kunnen zich inschrijven voor de tekenlessen waarvoor nog plekken beschikbaar zijn.

De Wieger en Leef Deurne!
Leef Deurne! en museum De Wieger sloegen eind 2019 de handen ineen om tekenlessen voor kinderen te organiseren. In het Kinderatelier wilden zij kinderen een plek bieden om zich creatief te uiten. Vanaf het eerste moment was het een groot succes en waren er veel aanmeldingen, een bevestiging dus dat er veel behoefte is aan creatieve lessen voor kinderen in Deurne. In eerste instantie startte het Kinderatelier met twee lessen, dit najaar starten maar liefst vier lessen, op zowel woensdag- als vrijdagmiddag.

Inhoud tekencursus
Onder begeleiding van tekendocenten Pim Luijckx, Imke Meeusen en Hilde van der Zanden leren de kinderen alles over de basis van tekenen. In de cursus leren de kinderen vooral dat heel goed kijken belangrijk is bij het maken van een tekening; dat is de basis. Verder leren de kinderen over licht en schaduw, diepte, verschillende materialen en hoe je deze materialen kunt gebruiken. Iedereen krijgt een eigen tekenpakket en de cursus wordt afgesloten met een ingelijste favoriete tekening en een diploma. In september starten drie nieuwe basis groepen en één vervolgcursus. De kinderen uit de vervolgcursus volgden vorig jaar al de basiscursus en gaan nu verder leren.

Inschrijven
Er zijn nog enkele plekken beschikbaar voor de tekenlessen in september. De kosten voor de tekencursus bedragen 75 euro, voor tien tekenlessen, inclusief tekenpakket, diploma en één ingelijste tekening. Het museum streeft er naar het programma van het Kinderatelier steeds verder uit te breiden met workshops en cursussen. Meer informatie is te vinden op www.dewieger.nl/educatie.

Foto's: Gemma Rakels 

Nieuwsbrief ontvangen?

Update form

Contactgegevens

De Wieger
Oude Liesselseweg 29
5751 WN Deurne
0493 32 29 30
info@dewieger.nl

Openingstijden

Open
Dinsdag t/m zondag van 12.00 tot 17.00 uur. Tweede Kerstdag, Tweede Paasdag, Tweede Pinksterdag en Hemelvaartsdag.
Gesloten
Maandag.
Nieuwjaarsdag, Carnavalszondag- en dinsdag, Koningsdag, 24 december, Eerste Kerstdag, Oudjaarsdag.
Copyright © 2024 De Wieger
Met ❤ gemaakt door Loeihard!