Scherven brengen geluk?

Eindexamenexpositie Willibrord Gymnasium

Van 11 tot en met 20 maart 2022 is in het Groot en Klein Atelier van De Wieger Deurne de eindexamenexpositie van twaalf zesdeklassers van het Willibrord Gymnasium te zien. Zij nodigen u uit voor een exclusief inkijkje in hun afstuderen, waarbij de kunstklas u meeneemt door theorie, proces en eindwerk.

In het vierde leerjaar kunnen leerlingen van het Willibrord Gymnasium kiezen voor het vak Kunst. Drie jaar lang één uur theorie en twee uren praktijk per week over en in een zestal kunststromingen: de hofcultuur, romantiek en realisme, modernisme, massacultuur, abstractie en paperportraits. In het kunstlokaal wordt dan volop gewerkt met beschikbaar (ook technisch) materiaal, nemen leerlingen spullen mee of haalt de kunstdocent materiaal dat nog ontbreekt.

De afgelopen drie jaren zaten vol met afwisseling, dat was ook het geval bij de kunstlessen: de ene helft online, de andere in het lokaal. Mede hierdoor viel het proces in scherven en werden de leerlingen meer dan ooit creatief uitgedaagd. Achteraf bleek dit een kans om te experimenteren met nieuwe materialen en stijlen. En nu zijn ze trots om hun werken geïnspireerd door verschillende kunstperiodes te presenteren: van de meesters uit de romantiek tot de massacultuur, die ironisch in lockdown moesten worden gemaakt.

Benieuwd hoe zij dit hebben aangepakt? Kom dan vooral kijken! De tentoonstelling is van vrijdag 11 tot en met zondag 20 maart 2022 te zien tijdens openingstijden in De Wieger Deurne.

Nieuwsbrief ontvangen?

Update form

Contactgegevens

De Wieger
Oude Liesselseweg 29
5751 WN Deurne
0493 32 29 30
info@dewieger.nl

Openingstijden

Open
Dinsdag t/m zondag van 12.00 tot 17.00 uur. Tweede Kerstdag, Tweede Paasdag, Tweede Pinksterdag en Hemelvaartsdag.
Gesloten
Maandag.
Nieuwjaarsdag, Carnavalszondag- en dinsdag, Koningsdag, 24 december, Eerste Kerstdag, Oudjaarsdag.
Copyright © 2024 De Wieger
Met ❤ gemaakt door Loeihard!