Nieuwe tentoonstellingen in De Wieger

Op zonovergoten zondag 17 juli zijn in De Wieger vier tentoonstellingen geopend. Om zo veel mogelijk gasten te kunnen verwelkomen, was de middag in twee gedeelten opgeknipt.

Om 14.00 uur hield Katjuscha Otte, directeur De Wieger een welkomstwoord voor de genodigden. Karlijn de Jong, gastcurator, gaf een inleiding over de tentoonstelling Hooggeëerd publiek!. Lees hier haar toespraak.

Spreekstalmeester Robert Ronday, voormalig directeur van Circus Herman RENZ uit Helmond, stelde vervolgens diabolo jongleur Ezra Veldman, bekend van Holland’s Got Talent voor die een indrukwekkende show gaf. Daarna was het woord aan Linda Modderkolk, gastcurator voor de tentoonstelling Kijk nou eens!. Lees hier haar toespraak.

De officiele opening werk verricht door Greet Buter, burgemeester van de gemeente Deurne. Voordat ze op 'de rode knop' drukte was er een bijzonder feestelijk moment: de burgemeester reikte Lex van de Haterd de Legpenning van de gemeente Deurne uit.

Om 16.00 uur was er een tweede welkomstwoord door Katjuscha Otte. Marlon Tielemans vertelde over de totstandkoming van zijn project Deurne 13 x 100 jaar.

Vervolgens vond met de boekpresentatie 'Monique Rutten - Van hier tot het gouden licht' door redacteur Lia Hesemans en vormgever Jeroen van Lente de opening van Rutten plaats. Het boek, met een voorwoord van Katjuscha Otte, is te koop in de museumwinkel van De Wieger.

(foto's: Wendy van der Wallen en Marije Zuidweg)

Nieuwsbrief ontvangen?

Update form

Contactgegevens

De Wieger
Oude Liesselseweg 29
5751 WN Deurne
0493 32 29 30
info@dewieger.nl

Openingstijden

Open
Dinsdag t/m zondag van 12.00 tot 17.00 uur. Tweede Kerstdag, Tweede Paasdag, Tweede Pinksterdag en Hemelvaartsdag.
Gesloten
Maandag.
Nieuwjaarsdag, Carnavalszondag- en dinsdag, Koningsdag, 24 december, Eerste Kerstdag, Oudjaarsdag.
Copyright © 2024 De Wieger
Met ❤ gemaakt door Loeihard!