Museumkidsweek in De Wieger

Kom in de herfstvakantie naar De Wieger!

Van 16 t/m 31 oktober 2021 vindt in héél Nederland de 7e Museumkidsweek plaats. Het thema is dit jaar ‘Worden wat je wilt, begint in het museum’. In De Wieger zijn in de herfstvakantie verschillende kinderactiviteiten die aansluiten op het thema. Museum De Wieger nodigt alle kinderen uit naar het museum te komen (gratis tot 12 jaar).

Archeoloog
In De Wieger is momenteel een tentoonstelling te zien over archeologie. Je kunt zien wat een archeoloog zoal doet en vindt. Wist je dat er in Deurne ook een bom gevonden is? Ook kun je er een memoryspel doen over voorwerpen van vroeger en van nu.

Circus
Natuurlijk kun je ook alle schilderijen bekijken in het museum, onder andere die over circus. Er is ook een miniatuurcircus te zien met een circustent, -wagens en -dieren. Voor kinderen vanaf 6, 7 jaar ligt er bij de balie een (gratis) speurtocht over de circustentoonstelling.

Museumtuin
In de museumtuin kun je de mozaïekboom zien met een grote vogel die uit een ei kruipt en er -als de kunstenaar er is- een steentje aan bijdragen. Of je drinkt lekker chocomel op een bankje onder de tent in de tuin!

Museuminspecteur
Tenslotte nodigen we je uit het museum te inspecteren! Als Museuminspecteur kijk je in het museum goed om je heen. Daarna meld je je aan op museumkidsweek.nl of download je de app. Je vult de vragen in en maakt kans op een te gek verrassingspakket of een museumkidskaart. Bij de balie van het museum ontvang je deze informatie ook én een leuke button.

Foto's : Gemma Rakels

Nieuwsbrief ontvangen?

Update form

Contactgegevens

De Wieger
Oude Liesselseweg 29
5751 WN Deurne
0493 32 29 30
info@dewieger.nl

Openingstijden

Open
Dinsdag t/m zondag van 12.00 tot 17.00 uur. Tweede Kerstdag, Tweede Paasdag, Tweede Pinksterdag en Hemelvaartsdag.
Gesloten
Maandag.
Nieuwjaarsdag, Carnavalszondag- en dinsdag, Koningsdag, 24 december, Eerste Kerstdag, Oudjaarsdag.
Copyright © 2024 De Wieger
Met ❤ gemaakt door Loeihard!