Meet and greet Jeanny van Lieshout

Ontmoeting met kunstenaar in De Wieger  

Op zondag 30 oktober 2022 is kunstenaar Jeanny van Lieshout van 13 tot 16 uur aanwezig in De Wieger Deurne om over haar werk te vertellen dat nog tot en met 15 januari 2023 te zien is in het Klein en Groot Atelier.

Klein Atelier

Het werk Women’s lib army 2012-2020 van van Lieshout, waarvan een deel het gehele kleine atelier beslaat, bestaat inmiddels uit circa 600 portretten en begint met vrouwenportretten uit de kunstgeschiedenis, de literatuur, muziek, film… Het zijn ontmoetingen waarbij telkens zelfportretten toegevoegd zijn.  Het zijn  aquarellen en  gouaches van gekopieerde vaak bewerkte  foto’s uit  kranten, internet en zelfgemaakte foto’s. Soms zijn het iconische foto’s, herkenbaar als zodanig, anderen zijn anoniem en worden door  het werk aan de vergetelheid ontrukt. De lijsten met namen zijn belangrijk, maken nadrukkelijk deel uit van het werk. Bijvoorbeeld: 510. Dunya Khayame, actrice, theatermaker, Amsterdam 1981, “Ik ben geen statement, ik ben gewoon mezelf”.

Opkamer

Hier is een aantal beschilderde tassen uit haar werk SHOPDOTCOM te zien. Papieren draagtassen, symbool van onze consumptiemaatschappij. Gaandeweg groeide de collectie, de teksten op de tassen gingen een rol spelen in het totaalbeeld van dit werk.

Groot Atelier

Het meest opvallende werk van bijna 5 m2 in deze ruimte is “Het vlot van de Medusa” 2015-2016 Olieverf op linnen, in vier lagen geschilderd. Een eerste opzet van vluchtelingen in een tent die een schuilplaats zoeken, het water stijgt, er worden streken uitgehaald met mensen, de dood is nabij.

Naast het werk van  Jeanny van Lieshout is de tentoonstelling Vrouwenpalet, waarin 24 vooruitstrevende vrouwelijke kunstenaars centraal staan, nog tot en met 20 november te bezichtigen. De Wieger Oude Liesselseweg 29 Deurne.

Nieuwsbrief ontvangen?

Update form

Contactgegevens

De Wieger
Oude Liesselseweg 29
5751 WN Deurne
0493 32 29 30
info@dewieger.nl

Openingstijden

Open
Dinsdag t/m zondag van 12.00 tot 17.00 uur. Tweede Kerstdag, Tweede Paasdag, Tweede Pinksterdag en Hemelvaartsdag.
Gesloten
Maandag.
Nieuwjaarsdag, Carnavalszondag- en dinsdag, Koningsdag, 24 december, Eerste Kerstdag, Oudjaarsdag.
Copyright © 2024 De Wieger
Met ❤ gemaakt door Loeihard!