Lezing over kijken naar kunst

LEZING OVER KIJKEN NAAR KUNST

‘Kijk als een kunstenaar': Monica de Ruiter over het werk van Alida Pott

Op donderdag 8 september geeft Monica de Ruiter in Museum De Wieger een lezing over kijken als een kunstenaar. Ze laat de bezoeker in het bijzonder kijken door de ogen van Alida Pott, een van de 24 kunstenaars in de tentoonstelling Vrouwenpalet. De lezing valt in de laatste week dat het werk van Alida Pott nog in De Wieger hangt. In de week van 12 september vindt een wissel van alle kunstwerken plaats, waarna het werk van Pott tot 20 november 2022 in Museum Dr8888 te zien is.

Met de kennis van de verhalen achter de kunstwerken en hoe ze gemaakt zijn wordt naar kunst kijken alleen maar nog leuker, vind Monica de Ruiter. Het is de gedachte achter haar boek “Kijk als een kunstenaar”, over hoe schildertechnieken en materialen de kunstgeschiedenis beïnvloeden. De Ruiter is auteur en rondleider bij het Rijksmuseum en publiceerde onder andere in NRC, Trouw en The Optimist. De lezing is op donderdag 8 september om 14.00 uur in Museum de Wieger en kost 5 euro, incl. koffie/thee. Reserveren is nodig: klik hier! 

Alida Pott

Verfijnde aquarellen, levendige landschappen en bijzondere portretten. De Groninger kunstenares Alida Pott (1888-1931) was het eerste vrouwelijke lid van de Groninger kunstenaarsvereniging De Ploeg en tevens een van de meest getalenteerde kunstenaars die De Ploeg gekend heeft. Pott overleed jong en liet een betrekkelijk klein oeuvre na, bestaande uit olieverfschilderijen, aquarellen, tekeningen en collages en werd pas echt ontdekt na haar dood. Vorig jaar (2021) was een solopresentatie van haar werk in het Groninger Museum te zien. Binnen Vrouwenpalet wordt haar werk getoond in samenhang met andere vrouwelijke kunstenaars die net als zij vernieuwend werk maakten

Nieuwsbrief ontvangen?

Update form

Contactgegevens

De Wieger
Oude Liesselseweg 29
5751 WN Deurne
0493 32 29 30
info@dewieger.nl

Openingstijden

Open
Dinsdag t/m zondag van 12.00 tot 17.00 uur. Tweede Kerstdag, Tweede Paasdag, Tweede Pinksterdag en Hemelvaartsdag.
Gesloten
Maandag.
Nieuwjaarsdag, Carnavalszondag- en dinsdag, Koningsdag, 24 december, Eerste Kerstdag, Oudjaarsdag.
Copyright © 2024 De Wieger
Met ❤ gemaakt door Loeihard!