Lex van de Haterd ontvangt Legpenning van de gemeente Deurne

 width=
Foto: Wendy van der Wallen

Lex van den Haterd heeft zondag 18 juli van burgemeester Greet Buter de “Legpenning van de gemeente Deurne” in ontvangst mogen nemen, vanwege het feit dat hij zich al meer dan 25 jaar inzet als promotor van Deurne als cultureel centrum van Brabant. Hij kreeg de penning uitgereikt tijdens de opening van twee tentoonstellingen in de tuin van museum De Wieger in Deurne.

Lex van den Haterd heeft een grote bijdrage geleverd in het behoud van het culturele klimaat van Deurne door zijn talrijke publicaties van Deurnese kunstenaars en de laatste jaren als onbezoldigd conservator van Museum De Wieger. Hij heeft er met zijn enthousiasme, zijn ongekende kennis van en passie voor Wiegersma en andere Deurnese kunstenaars mede voor gezorgd dat zij niet vergeten worden en hun bijzondere talenten nog steeds tot in lengte van jaren worden gewaardeerd.

Promotor
Sinds 1993 zet hij zich in als promotor van Deurne als cultureel centrum van Brabant. Hij doet dat door de publicatie van diverse boeken, artikelen in vaktijdschriften en catalogi over Deurnese kunstenaars, o.a. over Antoon Coolen, Hendrik Wiegersma en Pieter Wiegersma.

Conservator
Van 2016 tot 2021 zette Van den Haterd als conservator Museum De Wieger meer op de kaart en leidde hij het museum door een moeilijke tijd door de bezuinigingen waarmee het museum te maken kreeg. Hij was verantwoordelijk voor de tentoonstellingen en het beheer van de collectie. Hij bedacht nieuwe tentoonstellingen, bereidde die voor, onderhield de contacten met bruikleengevers, met andere musea, met de media en de Heemkundekring. Daarnaast hield hij zich bezig met het onderzoeken en schrijven van de catalogi voor de Wieger zowel voor de diverse exposities als ook de algemene promotie catalogi.

Lees hier het volledige bericht van DMG.

Nieuwsbrief ontvangen?

Update form

Contactgegevens

De Wieger
Oude Liesselseweg 29
5751 WN Deurne
0493 32 29 30
info@dewieger.nl

Openingstijden

Open
Dinsdag t/m zondag van 12.00 tot 17.00 uur. Tweede Kerstdag, Tweede Paasdag, Tweede Pinksterdag en Hemelvaartsdag.
Gesloten
Maandag.
Nieuwjaarsdag, Carnavalszondag- en dinsdag, Koningsdag, 24 december, Eerste Kerstdag, Oudjaarsdag.
Copyright © 2024 De Wieger
Met ❤ gemaakt door Loeihard!