Laatste week drie tentoonstellingen

Tot en met 7 november in De Wieger

Tot en met 7 november kunt u nog naar drie tentoonstellingen in De Wieger in Deurne komen kijken: Hooggeëerd publiek! - het circus in de beeldende kunst 1900-1950, Kijk nou eens! - archeologische vondsten van Hendrik Wiegersma en Van hier tot het gouden licht - Monique Rutten.

 width=
Frits Klein - Circuspaarden met artiest

De bovenverdieping van De Wieger staat in het teken van het circus! Een eeuw geleden was deze spannende plek één van de meest geliefde vormen van vermaak voor jong en oud. Het publiek liet zich betoveren door elegante paarden, verrassen door de durf van acrobaten en opvrolijken door de clowns. Voor veel kunstenaars was het circus een bron van inspiratie. In de expositie is te zien hoe onder meer Kees Maks, Leo Gestel, Frits Klein, Herbert Fiedler, G.H. Breitner en Gerard Hordijk het circus verbeeldden. Daarnaast is aandacht voor de geschiedenis van het circus, waaronder het bijzondere verhaal van het Deurnese circus ’t Hoefke.
 width=
Volop aandacht voor Annie Mulder 

In Kijk nou eens! maken kinderen en volwassenen een archeologische tijdreis door Deurne - van de prehistorie tot nu. Speerpunten en urnen uit de prehistorie, een kopie van de beroemde Romeinse Peelhelm, speelgoed uit de 18de eeuw en het spannende verhaal over een bom uit de Tweede Wereldoorlog: aan de hand van bijzondere vondsten uit de Deurnese bodem leren we over het leven van vroeger. Uitgangspunt van de tentoonstelling is de passie van Hendrik Wiegersma voor archeologie.
 width=
Moique Rutten in de Wieger 

In de Ateliers van De Wieger is het werk van de Eindhovense kunstenares Monique Rutten te zien. In haar diepgekleurde olieverfschilderijen staat het contrast tussen schone schijn en onze kwetsbare, pure binnenkant centraal. In de diepere lagen van haar schilderijen ontvouwt zich een wereld die aansluit bij de innerlijke belevingswereld die haar zo fascineert. Soms zien we haar figuren pijnlijk ‘naakt’ en eenzaam; soms juist boos en in verzet. Hoewel Rutten onbekende mensen portretteert, is het gemakkelijk om verwantschap te voelen: de kwetsbaarheden die ze verbeeldt, zullen de meesten van ons bekend voorkomen.

Nieuwsbrief ontvangen?

Update form

Contactgegevens

De Wieger
Oude Liesselseweg 29
5751 WN Deurne
0493 32 29 30
info@dewieger.nl

Openingstijden

Open
Dinsdag t/m zondag van 12.00 tot 17.00 uur. Tweede Kerstdag, Tweede Paasdag, Tweede Pinksterdag en Hemelvaartsdag.
Gesloten
Maandag.
Nieuwjaarsdag, Carnavalszondag- en dinsdag, Koningsdag, 24 december, Eerste Kerstdag, Oudjaarsdag.
Copyright © 2024 De Wieger
Met ❤ gemaakt door Loeihard!