Kunstcafé De Wieger

met Cas van Deurssen en Katjuscha Otte

Op donderdagavond 14 april is er na maanden van stilte door corona weer een Kunstcafé in De Wieger. De avond vindt plaats in het Groot Atelier van het museum en begint om 20.00 uur.

Het café start met een presentatie door Cas van Deurssen. Cas woont en werkt in Groningen, maar zijn roots liggen in Deurne. Hij volgde zijn opleiding aan de Kunstacademie St Joost in Den Bosch en de Academie Minerva in Groningen. Vervolgens ontwikkelde hij zich tot een veelzijdig kunstenaar die zowel schilderijen, tekeningen en litho’s als digitaal werk maakt. Afgelopen jaar exposeerde hij onder andere in het HEM in Zaandam, op de Kunst Vierdaagse in Tilburg en bij Volop in Deurne.

Na de pauze vertelt Katjuscha Otte, directeur van De Wieger, over de tentoonstelling Vrouwenpalet 1900-1950, haar kunst, haar verhaal, die vanaf 9 juli te zien is in De Wieger en Museum Dr8888. In dit samenwerkingsproject wordt het werk van 24 vooruitstrevende kunstenaars belicht. Dat juist de vrouwen deze zomer centraal staat is geen toeval. Hun werk was in musea lange tijd onderbelicht. Met deze tentoonstelling draagt De Wieger haar steentje bij aan de inhaalslag die momenteel gemaakt wordt.

Het Kunstcafé start op donderdag 14 april om 20.00 uur; plaatsen kunnen gereserveerd worden via de website van De Wieger voor € 5 per persoon (incl. koffie/thee).

 

Nieuwsbrief ontvangen?

Update form

Contactgegevens

De Wieger
Oude Liesselseweg 29
5751 WN Deurne
0493 32 29 30
info@dewieger.nl

Openingstijden

Open
Dinsdag t/m zondag van 12.00 tot 17.00 uur. Tweede Kerstdag, Tweede Paasdag, Tweede Pinksterdag en Hemelvaartsdag.
Gesloten
Maandag.
Nieuwjaarsdag, Carnavalszondag- en dinsdag, Koningsdag, 24 december, Eerste Kerstdag, Oudjaarsdag.
Copyright © 2024 De Wieger
Met ❤ gemaakt door Loeihard!