Kinderactiviteiten in De Wieger

Schat zoeken, jongleren en nog veel meer

Museum De Wieger organiseert deze zomer allerlei leuke activiteiten voor kinderen vanaf 4 jaar. Zo kun je schatgraven in de museumtuin, met een speurtocht door onze circustentoonstelling lopen en memory spelen. Of luister je liever naar spannende verhalen? Of wil je leren jongleren? Het kan deze zomer allemaal in De Wieger! Het museum is altijd gratis toegankelijk voor kinderen t/m 12 jaar. Aan sommige activiteiten zijn wel kosten verbonden. Alle informatie is te vinden op dewieger.nl. Daar kun je ook kaartjes reserveren.

Verhalenverteller Annie Mulder komt naar het museum en vertelt een spannend verhaal over archeologie en brons (voor kinderen vanaf 4 jaar). Het verhaal duurt ongeveer een half uur. De vertellingen zijn op 18 juli, 5 september en 12 september. Haar verhaal is gebaseerd op het boek ‘Brons: Over glimmende schatten in mistige moerassen’ van Linda Dielemans, dat in de museumwinkel te koop is. De vertelling is onderdeel van de familietentoonstelling Kijk nou eens! met een leuk spel en interessante wist-je-datjes.

Schat zoeken
Amateurarcheoloog Andrew Jones uit Deurne leert kinderen hoe je een schat kunt zoeken. Hij vertelt over zijn vondsten, waaronder het spannende verhaal van een oude bom die gevonden is aan de Randweg in Deurne. Met een metaaldetector kunnen kinderen aan de gang om zelf schatten te zoeken. Ook op 18 juli, 5 september en 12 september.

Jongleren en balanceren
Leden van de jongleergroep Hebbes uit Deurne verzorgen workshops jongleren en balanceren. Onder leiding van ploegbaas Rinus Pecht leer je in de zomervakantie op woensdagmiddag 28 juli en 11 augustus circustechnieken. Deelnemers maken kennis met het jongleren met diverse voorwerpen zoals ballen, ringen, kegels, tandenborstels, bordjes en diabolo’s. Leren balanceren doe je op stelten, rola bola’s of een hele grote bal. Met een parachute als tent en een pistezeil kom je helemaal in circussfeer. Per workshop kunnen maximaal 20 leerlingen uit de groepen 6, 7 en 8 van basisscholen meedoen.

Familievoorstelling
Jacques Vriens komt op zondag 15 augustus naar De Wieger met de sprookjes De wolf en de zeven geitjes & De twaalf broers. Deze klank- en kleurrijke theatervoorstelling door kinderboekenschrijver Jacques Vriens is geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar.

Tekenlessen
De Wieger is vorig jaar gestart met het Kinderatelier. Kinderen van 6 tot 12 jaar leren onder begeleiding van docenten om nog mooier te tekenen. Aan bod komen onder andere perspectief, opbouw van een tekening, dieren tekenen en kleurgebruik. De nieuwe lessen beginnen weer op woensdag 15 september. Ouders en begeleiders hebben hierover al bericht ontvangen. Er is voor de basiscursus nog een beperkt aantal plaatsen beschikbaar!

Lees alles nog eens rustig na op www.dewieger.nl/podium/agenda/.

Nieuwsbrief ontvangen?

Update form

Contactgegevens

De Wieger
Oude Liesselseweg 29
5751 WN Deurne
0493 32 29 30
info@dewieger.nl

Openingstijden

Open
Dinsdag t/m zondag van 12.00 tot 17.00 uur. Tweede Kerstdag, Tweede Paasdag, Tweede Pinksterdag en Hemelvaartsdag.
Gesloten
Maandag.
Nieuwjaarsdag, Carnavalszondag- en dinsdag, Koningsdag, 24 december, Eerste Kerstdag, Oudjaarsdag.
Copyright © 2024 De Wieger
Met ❤ gemaakt door Loeihard!