Kerst in De Wieger

Museum De Wieger in Deurne is in kerstsfeer gebracht. Met een aantal werken in wintersfeer, de kerststal en de nieuwjaarsactie van Land in de Peel kunnen bezoekers zich opmaken voor de Kerst en het nieuwe jaar.

Winter
Deze maand begint de winter en is in de tentoonstelling Topstukken op de benedenverdieping een paar zomerse strandgezichten vervangen door twee meer winterse werken. Het betreft Boer met paarden in de sneeuw van Gerard Westermann en het onlangs gerestaureerde Gezicht op de Magere Brug te Amsterdam van Cor Noltee. De rozige, mistige winterdag in Amsterdam sluit mooi aan bij de Kerstsfeer. Beide schilderijen hangen in het thema ‘impressionisme’. De overige drie stromingen waar deze eerste tentoonstelling Topstukken in is ingedeeld, zijn realisme, kubisme en De Stijl.

Kerststal
In het museum is een bijzondere kerststal te zien, gemaakt van recycle materialen en hout uit de tuin, opgesteld met de kerstfiguren die nog stammen uit de tijd dat De Wieger als woonhuis fungeerde. Eén van de kleindochters van Hendrik Wiegersma, die de figuren in bruikleen gaf, heeft mooie herinneringen aan de stal die destijds in de gang stond.

Om de roerige tijden en donkere wintermaanden wat kleur te geven, geeft Land van de Peel (marketingorganisatie van de zes Peelgemeenten) bewoners van Deurne en bezoekers van De Wieger de gelegenheid tot 9 januari een gratis nieuwjaarskaart te schrijven en gratis te laten verzenden. Op 10 januari worden de kaarten opgehaald en verzonden. Er is bovendien een winactie aan verbonden; als je een foto van de nieuwjaarskaart deelt, maak je kans op 200 euro aan culturele uitjes in het Land van de Peel. In De Wieger kun je tijdens openingstijden van het museum een kaart schrijven.

Nieuwsbrief ontvangen?

Update form

Contactgegevens

De Wieger
Oude Liesselseweg 29
5751 WN Deurne
0493 32 29 30
info@dewieger.nl

Openingstijden

Open
Dinsdag t/m zondag van 12.00 tot 17.00 uur. Tweede Kerstdag, Tweede Paasdag, Tweede Pinksterdag en Hemelvaartsdag.
Gesloten
Maandag.
Nieuwjaarsdag, Carnavalszondag- en dinsdag, Koningsdag, 24 december, Eerste Kerstdag, Oudjaarsdag.
Copyright © 2024 De Wieger
Met ❤ gemaakt door Loeihard!