Kerst en nieuwe tentoonstellingen in De Wieger

Een bezoek aan De Wieger Deurne is de komende weken beslist de moeite waard. Het museum is in kerstsfeer gebracht en er zijn nieuwe tentoonstellingen te zien.

Kerststal
Tot begin januari zijn in De Wieger weer de originele kerststalfiguren van Hendrik Wiegersma te bewonderen, in een mooi opgemaakte kerststal. Om de kerstsfeer compleet te maken hangt het grote werk ‘Kerstnacht’ van Matthieu Wiegman ernaast. Ook is er een met de hand ingekleurde prent ‘Kerstmis’ van Hendrik Wiegersma te zien, in 1934 gedrukt door de firma Nies.
Daarnaast is in de Wiegersmakamer de huidige tentoonstelling van ‘Werken van Hendrik Wiegersma uit het bezit van de familie Van der Zwaan’ aangevuld met een paar winterse tekeningen, zoals een portret van ‘Nel met de kerstroos’ en de ‘Arreslee’.

Instaprondleidingen
Kom alles te weten over onze nieuwe tentoonstelling ‘Experiment en vernieuwingsdrang 1940-1965, naoorlogs werk uit de collectie Fransen’ onder begeleiding van een van onze museumdocenten. Er kunnen maximaal 15 personen aanhaken, dus reserveer een kaartje als je verzekerd wilt zijn van een plekje. Meedoen aan een instaprondleiding kost 3 euro per persoon, reserveren kan op dewieger.nl bij activiteiten.

Museum De Wieger aan de Oude Liesselseweg in Deurne is op tweede kerstdag geopend!

Nieuwsbrief ontvangen?

Update form

Contactgegevens

De Wieger
Oude Liesselseweg 29
5751 WN Deurne
0493 32 29 30
info@dewieger.nl

Openingstijden

Open
Dinsdag t/m zondag van 12.00 tot 17.00 uur. Tweede Kerstdag, Tweede Paasdag, Tweede Pinksterdag en Hemelvaartsdag.
Gesloten
Maandag.
Nieuwjaarsdag, Carnavalszondag- en dinsdag, Koningsdag, 24 december, Eerste Kerstdag, Oudjaarsdag.
Copyright © 2024 De Wieger
Met ❤ gemaakt door Loeihard!