Interactief kunstproject: Het Shangri-La van Deurne

Draag ook jouw steentje bij!

'Tao schiep het ene
Het ene splitste zich in twee
De twee gaven geboorte aan drie
En uit de drie kwamen de duizend dingen voort'

Geïnspireerd op de documentaire Shangri-La, paradise under construction (2022) die op 27 augustus in De Wieger te zien was, zijn kunstenaars Emelie Jegerings en Monika van Kempen aan een bijzonder project begonnen in de tuin van De Wieger. Samen met bezoekers maken ze een kunstwerk dat het Shangri-La van Deurne verbeeldt.  

De basis van het werk bestaat uit een tweedelig keramisch object, gemaakt door Monika van Kempen. Binnenin bevinden zich diverse schilderingen van Emelie Jegerings, zichtbaar door een raamwerk van keramiek. In de loop van de komende maanden zal het werk zich meer en meer vullen met tekeningen, schilderingen en objecten, gemaakt door bezoekers van De Wieger.

Op zondag 27 augustus gingen Jegerings en Van Kempen voor de eerste keer de interactie met het publiek aan. Zonder een vooropgezet plan en met plezier in het moment, met het idee om van niets iets te maken. Aan het eind van de middag was het eerste resultaat zichtbaar, maar het kunstwerk is nog niet af!

Op donderdagmiddagen tot en met 19 oktober zijn de kunstenaars in de tuin van De Wieger om samen met bezoekers verder te bouwen aan Shangri- La. Iedereen die wil kan op eigen wijze een steentje bijdragen. Het eindresultaat is van 19 oktober tot en met 19 november te zien in de tuin van De Wieger.

Shangri-La is het denkbeeldige paradijs dat James Hilton beschrijft in zijn roman Lost Horizon (1933) en is gebaseerd op Shambala, een mythisch, paradijkselijk Tibetaans koninkrijk dat al eeuwen tot de verbeelding spreekt. Shambala staat echter voor meer dan een mythisch land alleen. Het gaat over orde in de chaos, over het verbinden van tegenstellingen en over het vinden van balans. En daarvoor hoeven we niet naar Tibet. We kunnen zelf balans en verbinding zoeken, dat brengen Jegerings en Van Kempen met hun Shangri-La over.

Nieuwsbrief ontvangen?

Update form

Contactgegevens

De Wieger
Oude Liesselseweg 29
5751 WN Deurne
0493 32 29 30
info@dewieger.nl

Openingstijden

Open
Dinsdag t/m zondag van 12.00 tot 17.00 uur. Tweede Kerstdag, Tweede Paasdag, Tweede Pinksterdag en Hemelvaartsdag.
Gesloten
Maandag.
Nieuwjaarsdag, Carnavalszondag- en dinsdag, Koningsdag, 24 december, Eerste Kerstdag, Oudjaarsdag.
Copyright © 2024 De Wieger
Met ❤ gemaakt door Loeihard!