Glaskunstenaar in Café De Wieger

Arend Brons presenteert zijn ontwerpen

Op donderdagavond 11 mei is Arend Brons te gast in Café De Wieger. Arend Brons, glazenier en glaskunstenaar, heeft zijn activiteiten voor een groot deel verplaatst van Mijdrecht naar Neerkant, waar hij ook woont. In zijn ambachtelijk Glasatelier Edelglas maakt hij naast glas in lood allerlei ander glaswerk, zowel in opdracht als eigen werk.

Met een ervaring van meer dan 25 jaar en diverse projecten in binnen- en buitenland heeft Arend Brons als gecertificeerd glasmeester al vele visitekaartjes afgegeven. Hij werkte onder andere samen met een van de grootste glaskunstenaars, Narcissus Quagliata.

Zijn ontwerpen worden heel uiteenlopend toegepast op deuren, in ramen, keukenwanden, glazen puien en grafstenen. Daarbij past hij diverse technieken toe met brandschilderen, glasfushing, zandstralen, etsen en nieuwe digitale technieken. Arend is een zeer bevlogen en gepassioneerd levenskunstenaar die de roep van zijn vak volgde, tegen advies van zijn ouders in, zich nooit uit het veld laat slaan, en daar prachtig over kan vertellen.

In 2018 is Arend Brons in Neerkant gaan wonen, omdat het huis een mooie werkplaats heeft. Aan de hand van eigen werk zal Brons tijdens het Kunstcafé zijn ontwerpen presenteren, zoals een astrologisch leeuwenraam, glas in lood voor een voormalig Joods veilinghuis aan de Dam in Amsterdam, de ontwikkeling van antiek draadglas voor de restauratie van het Centraal Station in Amsterdam, de restauratie van geëtste ramen zoals die rond 1900 werden gemaakt en een glaswand met het Orakel van Delphi. Eigenlijk teveel levenswerk om op één avondje te laten zien. Allemaal erg de moeite waard.

Arend Brons in Café De Wieger op donderdag 11 mei 2023. Locatie: Groot Atelier De Wieger Oude Liesselseweg 29 Deurne. Aanvang 20.00 uur (inloop vanaf 19.45 uur). Entree 5 euro. Reserveren is nodig en kan op dewieger.nl.

Grachtenpand in Amsterdam waarvoor Brons twaalf Judendstil ramen maakte

Nieuwsbrief ontvangen?

Update form

Contactgegevens

De Wieger
Oude Liesselseweg 29
5751 WN Deurne
0493 32 29 30
info@dewieger.nl

Openingstijden

Open
Dinsdag t/m zondag van 12.00 tot 17.00 uur. Tweede Kerstdag, Tweede Paasdag, Tweede Pinksterdag en Hemelvaartsdag.
Gesloten
Maandag.
Nieuwjaarsdag, Carnavalszondag- en dinsdag, Koningsdag, 24 december, Eerste Kerstdag, Oudjaarsdag.
Copyright © 2024 De Wieger
Met ❤ gemaakt door Loeihard!