Feestelijke begrafenis bij De Wieger

Tijdschatkist Deurne over 100 jaar in de grond

Het was een feestelijke gebeurtenis, het begraven van de tijdschatkist in de museumtuin van De Wieger op donderdagmorgen 13 oktober 2022. Een groot aantal basisschoolleerlingen, burgemeester Greet Buter en vertegenwoordigers van Heemkundekring H.N. Ouwerling Deurne, VVV Deurne, LEEF Deurne, Dela-fonds, bestuur en Vrienden van De Wieger was aanwezig om te zien hoe de kist met actuele voorwerpen in de grond verdween. Dit alles in het kader van het project ‘Deurne over 100 jaar’ gerealiseerd door Marlon Tielemans.

Na ontvangst van alle genodigden vertelde Marlon Tielemans over de verschillende onderdelen van het project.
Op de weekmarkt in Deurne werd aan bezoekers van de markt gevraagd wat ze over honderd jaar nog zouden willen doen. Een paar van deze wensen werd door Marlon Tielemans voorgelezen.
Op de basisscholen in de gemeente Deurne werden lessen gegeven met het onderwerp Deurne honderd jaar geleden, Deurne nu en Deurne over honderd jaar.

Een zevental leerlingen (groep 7 en 8) las zelf en om beurten voor wat zij hopen, verwachten en wensen voor het Deurne anno 2122. Wensen zoals duurzame auto’s en vliegtuigen.  Er komt een klimaatramp en de huizen zijn veel kleiner. We gaan meer insecten eten. Ik denkt dat er in het onderwijs meer digitale spullen zijn. En dat er 50% robots leven en 27% mensen en 23% dieren. Ik denk dat kinderen over 100 jaar in een vliegende auto rijden. Hebben jullie ook nog waterijsjes?  

Vervolgens werden alle voorwerpen in de kist gestopt, waaronder een horloge, gloeilamp, Pokémon kaart en spaarpot. Burgemeester Buter gooide, samen met twee leerlingen, een eerste lading zand op de kist.

Tot slot was er voor iedereen de mogelijkheid om een persoonlijke wens, verwachting of hoop voor het Deurne over 100 jaar op een plastic kaartje te schrijven, die aan de waslijn bij de parkeerplaats van De Wieger nog een aantal weken te lezen zijn.

Nieuwsbrief ontvangen?

Update form

Contactgegevens

De Wieger
Oude Liesselseweg 29
5751 WN Deurne
0493 32 29 30
info@dewieger.nl

Openingstijden

Open
Dinsdag t/m zondag van 12.00 tot 17.00 uur. Tweede Kerstdag, Tweede Paasdag, Tweede Pinksterdag en Hemelvaartsdag.
Gesloten
Maandag.
Nieuwjaarsdag, Carnavalszondag- en dinsdag, Koningsdag, 24 december, Eerste Kerstdag, Oudjaarsdag.
Copyright © 2024 De Wieger
Met ❤ gemaakt door Loeihard!