Drie nieuwe tentoonstellingen in De Wieger

Het Amersfoortse stadsmuseum Flehite bezit een groot aantal werken van kunstenaars die in de eerste helft van de 20ste eeuw actief waren. Vanaf 13 november 2021 tot en met 13 maart zijn circa vijftig van deze werken ‘te gast’ bij De Wieger.
Schilderijen van onder meer H.J. Wolter, Jo Bezaan, Gerrit Benner, H.N. Werkman, Jeanne Bieruma Oosting, M.H. Mackenzie, Jo Koster en Albert Fiks zullen hangen naast een aantal topstukken uit de collectie van De Wieger. Zo komen artistieke (dwars)verbanden tussen beide collecties naar voren, maar ook de verschillen. De collectie van De Wieger is primair gericht op de ‘modernisten’; in die van Museum Flehite heeft het impressionisme de overhand.
https://www.dewieger.nl/tentoonstelling/collectie-museum-flehite-1900-1950/

Elegante paarden, weelderige tuingezichten en bomen bevolkt door mysterieuze wezens. Dat is wat de kijker kan verwachten bij een bezoek aan de Ateliers van De Wieger. Vanaf 13 november 2021 tot en met 6 maart 2022 is daar het werk te zien van kunstenaarsechtpaar Henk Kneepkens en Dorothé Koolen. Aanleiding voor de tentoonstelling is 50 jaar kunstenaarschap! De kunstenaars leren elkaar kennen op de Academie van Eindhoven en leven sindsdien samen. Hoewel zij niet samenwerken, maar beiden werken in een eigen, uitgesproken stijl, delen zij wel een liefde voor de natuur. Dat komt in de Ateliers, die geflankeerd worden door de tuin van De Wieger, mooi naar voren.
https://www.ed.nl/de-peel/lieflijke-bladeren-en-pastelkleurige-meerminfiguren-in-museum-de-wieger~ad251645/

Vanaf 21 november 2021 tot en met 23 januari 2022 in de Wiegersmakamer: Het Schetsboek van Deurne – Aquarellen en verhalen van Henry van den Berkmortel
Henry van den Berkmortel tekende in 2019 elke dag een plek in Deurne met een bijbehorende geschiedenis vol anekdots. Dit resulteerde in het boek 'Het schetsboek van Deurne'. In de expositie aquarellen uit het boek en nog niet eerder vertoonde aquarellen.
https://www.dewieger.nl/tentoonstelling/aquarellen-van-henri-van-de-berkmortel/

Nieuwsbrief ontvangen?

Update form

Contactgegevens

De Wieger
Oude Liesselseweg 29
5751 WN Deurne
0493 32 29 30
info@dewieger.nl

Openingstijden

Open
Dinsdag t/m zondag van 12.00 tot 17.00 uur. Tweede Kerstdag, Tweede Paasdag, Tweede Pinksterdag en Hemelvaartsdag.
Gesloten
Maandag.
Nieuwjaarsdag, Carnavalszondag- en dinsdag, Koningsdag, 24 december, Eerste Kerstdag, Oudjaarsdag.
Copyright © 2024 De Wieger
Met ❤ gemaakt door Loeihard!