Bouquet van Martien Hendriks in de tuin van De Wieger

Vorige week heeft kunstenaar Martien Hendriks zijn werk Bouquet geïnstalleerd in de tuin van De Wieger! Wie door het poortje van de binnenplaats naar de tuin loopt kan het ranke, maar tegelijk opvallende werk niet missen. In de sierlijke lijnen van roestvrij staal is onmiskenbaar een bos bloemen te herkennen. Het zilverachtige, spiegelende staal glanst in de zomerzon. Het werk sluit natuurlijk aan bij de tentoonstelling Bloemenkracht! die tot en met 19 november op de bovenverdieping van het hoofdgebouw te zien is.

Hendriks maakte meer grote werken die met regelmaat te zien zijn in beeldentuinen door het hele land. Zijn werk in de openbare ruimte is onder meer te zien in Venlo, Heerlen, Oss, Laarbeek, Gemert, Deurne en Heenvliet. Het oeuvre van de kunstenaar is divers. Met een keur aan onderwerpen leeft hij zich uit in materiaal, formaat en uitdrukkingsvorm. Uitgangspunten voor zijn werk zijn vrijheid, onafhankelijkheid, beweging en dynamiek. Naast grote buitenwerken maakt hij ook klein-plastieken zoals penningen.

De materialen waar Hendriks in werkt variëren van roestvrij staal tot cortenstaal, brons, hout, glas en diverse natuursteensoorten zoals marmer, arduin en graniet. De creatie van elk object wordt door de kunstenaar als een nieuw avontuur beschouwd. Het vergt van hem beheersing van het prille idee en de ontwikkeling daarvan tot en met de uiteindelijke technische realisatie: een totaal en ambachtelijk scheppingsproces.

Martien Hendriks (Gemert, 1949) volgde de Academie voor Industriële Vormgeving, afdeling Vrije Beeldende Vormgeving in Eindhoven.

TIP! Op donderdag 21 september om 15.00 uur is de kunstenaar in De Wieger om uitleg te geven over zijn werk. Voor bezoekers van het museum is de lezing gratis bij te wonen. U bent van harte welkom! Reserveren is fijn en kan hier.

Bouquet, foto door Ton Hartjens

Nieuwsbrief ontvangen?

Update form

Contactgegevens

De Wieger
Oude Liesselseweg 29
5751 WN Deurne
0493 32 29 30
info@dewieger.nl

Openingstijden

Open
Dinsdag t/m zondag van 12.00 tot 17.00 uur. Tweede Kerstdag, Tweede Paasdag, Tweede Pinksterdag en Hemelvaartsdag.
Gesloten
Maandag.
Nieuwjaarsdag, Carnavalszondag- en dinsdag, Koningsdag, 24 december, Eerste Kerstdag, Oudjaarsdag.
Copyright © 2024 De Wieger
Met ❤ gemaakt door Loeihard!