Huisconcert met Les Enfants du Paradis - zondag 17 november 2024

Lizet van Beek, zang en verhalen
& Doré van Deijck, piano

spelen

BRECHT
KURT WEIL, HANNS EISLER, PAUL DESSAU

WANT ER KOMEN ANDERE TIJDEN
Gott sei Dank geht alles schnell vorüber, auch die Liebe und der Kummer sogar. Wo sind die Tränen von gestern abend? Wo ist der Schnee vom vergangenen Jahr?

Die Dreigroschenoper van Kurt Weill op tekst van Bertold Brecht, wie kent 't niet. Het beroemde verhaal van de arme drommels die omvergelopen worden door het grote geld. Het is slechts één van de vele werken die ontstonden uit de samenwerking tussen de componist en de grote taalkunstenaar. Als de Shakespeare van de 20ste eeuw wist Brecht als geen ander de menselijke aard met spitsvondigheid en humor in tekst te vatten. Kurt Weill kon daar opera van maken, maar wel één voor het volk. Want het was tijd om de kleine man eindelijk aan het woord te laten. Bedelaars, hoeren, soldaten en werklui; in Brechts verhalen krijgen zij de hoofdrol. Ze bezingen het leven in hun tijd (jaren 20 en 30 van de vorige eeuw), het onrecht wat hen werd aangedaan, de dreiging van een totalitair regime, de oorlog, maar net zo goed de eigen ongemakken en het lief en daarmee ook het leed. In verhalen en gedichten die ook door vele andere componisten op muziek werden gezet en die niets aan actualiteit hebben ingeboet, want je kunt ze zo op onze tijd plakken. Daarom blijft Brecht in trek bij het grote publiek.

Bij Lizet en Doré staat Brecht hoog in het lijstje van hun vaste repertoire. Het is hen op het lijf geschreven werd weleens gezegd. En zo voelen ze dat zelf ook. Brecht is thuiskomen voor hen. Theater, dat is het! De expressie waar zang en piano om vragen daagt uit en biedt vrijheid: je mag alles uit de kast halen. En dat doen ze dan ook. Bij dit duo gaat dat nooit zonder dat ook de bijzondere verhalen smakelijk verteld worden over de liederen, hun makers, de personages en hun bijzondere lotgevallen.

Huisconcert met Les Enfants du Paradis
Zondag 17 november 2024
Locatie: Groot Atelier van De Wieger
Van 15.00 tot 17.00 uur (inloop vanaf 14.30 uur)
Entree 12,50 euro
Koop hier je tickets

Les Enfants du Paradis tijdens de uitvoering van hun vorige programma 'Les Vieux Amants' in Dudok Rotterdam

Nieuwsbrief ontvangen?

Update form

Contactgegevens

De Wieger
Oude Liesselseweg 29
5751 WN Deurne
0493 32 29 30
info@dewieger.nl

Openingstijden

Open
Dinsdag t/m zondag van 12.00 tot 17.00 uur. Tweede Kerstdag, Tweede Paasdag, Tweede Pinksterdag en Hemelvaartsdag.
Gesloten
Maandag.
Nieuwjaarsdag, Carnavalszondag- en dinsdag, Koningsdag, 24 december, Eerste Kerstdag, Oudjaarsdag.
Copyright © 2024 De Wieger
Met ❤ gemaakt door Loeihard!