Café De Wieger met product designer Vera Nooijen - donderdag 16 mei 2024

Op donderdagavond 16 mei is de in Deurne geboren en getogen product designer Vera Nooijen (1998) te gast bij Café De Wieger. Zij zal vertellen over haar werk en haar grote droom. Naast een eigen design studio aan huis, runt ze samen met haar vriend ook groepsaccommodatie Wertemerhoeve in Evertsoord. Vera droomt ervan deze vakantiewoningen uiteindelijk volledig te kunnen inrichten met haar eigen ontwerpen.

De ontwerpen die Vera maakt zijn te omschrijven als experimenteel, minimalistisch en simpel maar effectief. Als designer probeert Vera graag nieuwe materialen en technieken uit. Dit leidt tot verrassende resultaten. Voor haar afstudeerproject ‘Re-value’ gebruikte ze bijvoorbeeld het restmateriaal van natuursteen waar normaliter niets meer mee gedaan wordt. Vera gaf het ‘waardeloze’ materiaal weer waarde door er mooie producten van te maken, zoals Table Layers en Wall Shelf. Haar ontwerpen laten het materiaal spreken. De unieke vormen, kleuren en patronen van elk stuk natuursteen komen goed tot hun recht.

Product designer Vera Nooijen
Table Layers (Re-value)
Table Layers (Re-value)

Naast in product design is Vera ook geïnteresseerd in grafisch design. In haar werk komen grafische herhalingen vaak terug. Ogenschijnlijk simpele lijnen en vormen worden samen een ingenieus geheel. Voeg daarbij haar experimenteerdrang toe en je krijgt een werk als Roomdivider: “Ik bedacht een nieuwe interventie die ik op de breimachine kon toepassen. Ik gebruikte elastiekjes als ongebruikelijk breimateriaal. Met deze interventie benadruk ik het ambacht van het breien, omdat het product (de roomdivider) precies laat zien hoe het gemaakt is. En door het gebruik van elastieken ontstaat er meer elasticiteit, 3D en lege ruimtes dan wanneer je regulier draad zou gebruiken.”

Met (nieuwe) design producten als al deze hoopt Vera in de toekomst haar groepsaccommodatie te kunnen voorzien van een geheel eigen inrichting en vormgeving, en het zo een unieke plek te maken waar design en ontspannen samenkomen. Benieuwd geworden hoe ze deze droom voor zich ziet? Kom dan naar De Wieger op donderdagavond 16 mei!

Over Vera Nooijen
Vera Nooijen (1998) volgde een creatieve opleiding aan het SintLucas in Boxtel. Daarna verhuisde ze naar Rotterdam om aan de Willem de Kooning Academie verder te studeren. Ze liep stages bij toonaangevende ontwerpstudio’s. In 2022 studeerde ze af als product designer. Sindsdien runt ze Studio Vera Nooijen en later ook de groepsaccommodatie Wertemerhoeve. Vera’s werk is al te zien geweest op verschillende exposities en beurzen, waaronder VOLOP ART Deurne (2021), Dutch Design Week Eindhoven (2022) en Brussels Design September (2023).

Kijk ook alvast eens op www.studioveranooijen.nl voor meer informatie over Vera Nooijen en haar design studio.

Café De Wieger met Vera Nooijen
Donderdag 16 mei 2024
Aanvang 20.00 uur (inloop vanaf 19.45 uur)
Locatie: Groot Atelier De Wieger
Entree 5 euro
Reserveren is nodig en kan hier.

Foto's: Vera Nooijen

Nieuwsbrief ontvangen?

Update form

Contactgegevens

De Wieger
Oude Liesselseweg 29
5751 WN Deurne
0493 32 29 30
info@dewieger.nl

Openingstijden

Open
Dinsdag t/m zondag van 12.00 tot 17.00 uur. Tweede Kerstdag, Tweede Paasdag, Tweede Pinksterdag en Hemelvaartsdag.
Gesloten
Maandag.
Nieuwjaarsdag, Carnavalszondag- en dinsdag, Koningsdag, 24 december, Eerste Kerstdag, Oudjaarsdag.
Copyright © 2024 De Wieger
Met ❤ gemaakt door Loeihard!