Actie museum De Wieger

 width=

Gratis museumcatalogus voor museumkaarthouders

Voor bezoekers met Museumkaart ligt, zolang de voorraad strekt, van 15 december 2021 tot 15 januari 2022 gratis de museumcatalogus ‘Valentine Prax: Uit de schaduw van Ossip Zadkine’ klaar. De actie vindt plaats in het kader van de naderende feestdagen en het promoten van museumwinkels in Nederland door de Museumvereniging. De Wieger heeft sinds enige tijd ook een uitgebreide museumwinkel waarin nu ook verschillende kerstartikelen te koop zijn.

Valentine Prax
Kunstenaar Ossip Zadkine en zijn levensgezellin, Valentine Prax, raakten vanaf 1925 nauw bevriend met de schilderende huisarts Hendrik Wiegersma en werden ook regelmatige bezoekers van Huize De Wieger. In 2006 liet De Wieger het werk van Valentine Prax in het museum zien. Zij was een van de weinige vrouwelijke kunstenaars in het Parijse artistieke milieu van de jaren ’20 en ’30. Met de tentoonstelling heeft De Wieger toentertijd een vrouwelijke schilder willen eren die niet alleen volkomen ten onrechte, maar ook te lang in de schaduw van haar echtgenoot heeft gestaan. Dit thema is één van de meeste centrale thema’s van de tentoonstelling Vrouwenpalet die vanaf 9 juli zowel in De Wieger Deurne als Museum Drachten te zien is. Kijk en volg op instagram.com/vrouwenpalet_womenartists/. Naast de tentoonstelling worden er vier maanden lang diverse activiteiten georganiseerd waarin de positie van de vrouw nu en die van een eeuw geleden thematische onderwerpen zijn.

Wilt u graag een exemplaar van de catalogus Valentine Prax Uit de schaduw van Ossip Zadkine, maar lukt het u niet om naar De Wieger te komen? We kunnen u de catalogus ook toesturen. De kosten hiervoor zijn 10 euro (exclusief verzendkosten). Interesse? Stuur dan een berichtje naar Wendy van der Wallen, w.vanderwallen@dewieger.nl. 

Nieuwsbrief ontvangen?

Update form

Contactgegevens

De Wieger
Oude Liesselseweg 29
5751 WN Deurne
0493 32 29 30
info@dewieger.nl

Openingstijden

Open
Dinsdag t/m zondag van 12.00 tot 17.00 uur. Tweede Kerstdag, Tweede Paasdag, Tweede Pinksterdag en Hemelvaartsdag.
Gesloten
Maandag.
Nieuwjaarsdag, Carnavalszondag- en dinsdag, Koningsdag, 24 december, Eerste Kerstdag, Oudjaarsdag.
Copyright © 2024 De Wieger
Met ❤ gemaakt door Loeihard!