KATJUSCHA OTTE 5 JAAR DIRECTEUR VAN DE WIEGER - INTERVIEW

In september viert Katjuscha Otte haar 5-jarig directeurschap bij De Wieger! We stelden haar een aantal vragen om bij dit feestelijke moment stil te staan.

- Hoe zou jij De Wieger in één zin omschrijven?
Een intiem Brabants museum met een verhaal van landelijk (kunst)historisch belang.

- Wat is het allerleukste aan directeur van De Wieger zijn?
Dat ik overal bij betrokken ben. Ik vind het geweldig om voor tentoonstellingen contact te hebben met andere musea of de Rijksdienst. Met evenveel plezier bespreek ik met collega’s hoe we omgaan met PR of activiteiten en met onze hofdames hoe we de tuin nog mooier kunnen maken. Toen ik nog geen directeur was, zag ik altijd al ruimte voor verbetering (lacht). Het is fijn om als directeur veranderingen en verbeteringen ook echt door te kunnen voeren.

- Op wat dat er de afgelopen 5 jaar is bereikt ben je het meest trots? Of op welke tentoonstelling?
Als ik de positieve reacties zie in ons gastenboek, dan word ik erg blij. Het zijn complimenten voor het hele team. Dus als je me vraagt waar ik het meest trots op ben, dan is dat de fijne groep mensen die met mij wil werken om dit museum de zichtbaarheid te geven die het verdient. Ons meest ambitieuze project was de tentoonstelling Vrouwenpalet, die we maakten met Museum Dr8888 en daarna te zien was in Kunsthal Rotterdam. Daar heb ik met veel plezier aan gewerkt. 

- Hoe zie je De Wieger in de (nabije) toekomst?
Mijn belangrijkste doel is om het museum verder te laten groeien. We trekken al een stuk meer bezoekers dan vijf jaar geleden, maar ik verwelkom graag nog veel meer mensen. De Wieger is zo’n mooie plek! Ik heb nog veel ideeën voor tentoonstellingen en samenwerkingen die ik graag wil uitvoeren. Ook zit er nog groei in het aanbieden van activiteiten. Hopelijk kunnen we daar volgend jaar meer over zeggen.  

- Wat is je favoriete kunstwerk uit de collectie?
Dat is een moeilijke vraag. We hebben zoveel moois! Ik kies toch voor het schilderij van de bordurende Adya van Rees, gemaakt door haar man Otto. Ik zag het toen ik Draadkrachtig voorbereidde en vond het meteen prachtig. Met hulp van de Vrienden van De Wieger, Stichting Gifted Art en Kunsthandel Simonis & Buunk konden we het aankopen. Het is echt een werk van museale kwaliteit en het sluit heel goed aan bij het verhaal van De Wieger. Ik ben erg blij dat we het konden verwerven voor het museum.

- Wat zou je graag tegen alle (toekomstige) bezoekers willen zeggen?
De Wieger is niet zo groot, maar het is wel een heel interessant en afwisselend museum. We vertellen een stuk Brabantse geschiedenis, we laten heel diverse kunst zien en we hebben een fijne tuin. Ik zou willen zeggen: blijf komen of kom kijken en laat je steeds opnieuw verrassen. 

Nieuwsbrief ontvangen?

Update form

Contactgegevens

De Wieger
Oude Liesselseweg 29
5751 WN Deurne
0493 32 29 30
info@dewieger.nl

Openingstijden

Open
Dinsdag t/m zondag van 12.00 tot 17.00 uur. Tweede Kerstdag, Tweede Paasdag, Tweede Pinksterdag en Hemelvaartsdag.
Gesloten
Maandag.
Nieuwjaarsdag, Carnavalszondag- en dinsdag, Koningsdag, 24 december, Eerste Kerstdag, Oudjaarsdag.
Copyright © 2024 De Wieger
Met ❤ gemaakt door Loeihard!