10.000 bezoekers in De Wieger

Succesvol museumjaar in Deurne
Op dinsdag 15 november 2022 verwelkomde De Wieger Deurne haar 10.000e bezoeker van het jaar 2022. Mevrouw Anne-Marie Ligtvoet uit ’s-Hertogenbosch werd halverwege de middag door Katjuscha Otte, directeur De Wieger begroet met een boeket bloemen. Het feestelijke moment vond plaats in de populaire tentoonstelling Vrouwenpalet die nog tot en met 20 november te zien is. Het tentoonstellings-, educatie- en activiteitenprogramma van De Wieger heeft dit jaar bijzonder veel bezoekers getrokken. Het museum hoopt op een mooie eindspurt om zo het bezoekersaantal van 2019 te overtreffen.

100 jaar De Wieger en Vrouwenpalet

Het markante pand De Wieger bestaat 100 jaar. Een eeuw geleden liet dokter-schilder Hendrik Wiegersma een statig woonhuis met praktijk en atelier bouwen. Inmiddels een rijksmonument vol historie, nu in gebruik als museum. Bij dit jubileumjaar hoorde een bijzondere tentoonstelling en een vruchtbare samenwerking. Vrouwenpalet 1900-1950 haar kunst haar verhaal, in samenwerking met Museum Drachten, was van 10 juli tot en met 20 november 2022 in De Wieger én Drachten te zien en is bijzonder goed bezocht. Door de nasleep van corona was het in de eerste helft van 2022 relatief rustig in het museum, maar door het succes van Vrouwenpalet wist het museum dit in de tweede helft van het jaar goed te maken. Als snel kwamen veel mensen de tentoonstelling bezoeken en deelnemen aan haar begeleidende educatie- en podiumactiviteiten. Ook de instaprondleidingen die De Wieger sinds kort organiseert werden druk bezocht.

Basisscholen op bezoek

Dit jaar brachten in het kader van de tentoonstelling Vrouwenpalet maar liefst 60 schoolklassen uit groep 1 t/m 4 van 14 basisscholen uit de gemeente Deurne een bezoek aan De Wieger. Meer dan 1300 leerlingen kregen les over vrouwelijke superhelden. Ze werden voorgelezen over avontuurlijke meiden, er werd gekletst met kunstwerken en daarna gingen ze, omgetoverd tot échte superhelden, op de foto. De foto’s worden verzameld en de origineelste worden straks tentoongesteld.

Het ‘Eeuwfeest voor een monument’ wordt nog tot eind 2022 gevierd met diverse activiteiten. Kijk op dewieger.nl voor meer informatie.

foto: Wendy van der Wallen

Katjuscha Otte, directeur De Wieger (r) begroet mevrouw Anne-Marie Ligtvoet uit ’s-Hertogenbosch als 10.000e bezoeker.

"Samen met mijn vriendin waren wij erg verrast door uw mededeling van de 10.000e bezoeker. Het was een warm ontvangst met een prachtige bos bloemen. Ook uw museum De Wieger hebben wij als zeer prettig ervaren, leuke ontvangst met goede informatie en een prachtige collectie. Al met al een plaats om terug te komen. Nogmaals dank u wel. Veel succes met uw prachtige museum."
Met vriendelijke groet,
Anne-Marie Ligtvoet

Nieuwsbrief ontvangen?

Update form

Contactgegevens

De Wieger
Oude Liesselseweg 29
5751 WN Deurne
0493 32 29 30
info@dewieger.nl

Openingstijden

Open
Dinsdag t/m zondag van 12.00 tot 17.00 uur. Tweede Kerstdag, Tweede Paasdag, Tweede Pinksterdag en Hemelvaartsdag.
Gesloten
Maandag.
Nieuwjaarsdag, Carnavalszondag- en dinsdag, Koningsdag, 24 december, Eerste Kerstdag, Oudjaarsdag.
Copyright © 2024 De Wieger
Met ❤ gemaakt door Loeihard!