Januari 2024

 

Nu te zien

 

Activiteiten in januari 2024

Donderdag 11 januari om 14.30 uur | RONDLEIDING | Tour De Wieger

Duik in de wereld van De Wieger samen met één van onze rondleiders en kom alles te weten over het museum, het verhaal van medicus-pictor Wiegersma, zijn huis en collectie > meer info

 

Donderdag 25 januari om 14.30 uur | RONDLEIDING | Tour De Wieger

Duik in de wereld van De Wieger samen met één van onze rondleiders en kom alles te weten over het museum, het verhaal van medicus-pictor Wiegersma, zijn huis en collectie > meer info

 

Houd de website in de gaten voor activiteiten in februari en later!

Kom tekenles volgen bij De Wieger!

YESSSS, er staan weer nieuwe tekenlessen online! In het voorjaar van 2024 bieden wij weer nieuwe cursussen aan! Kom jij gezellig meedoen? Onze tekendocenten staan te popelen om je te leren tekenen!

 

We hebben verschillende cursussen voor kinderen van 8 t/m 12 jaar: 

BASIScursus op woensdagmiddag van 14.15-15.15 uur

Meer info & inschrijven

BASIScursus op vrijdagmiddag van 14.15-15.15 uur

Meer info & inschrijven

VERVOLGcursus op woensdag-middag van 15.45-16.45 uur

Meer info & inschrijven

STRIPTEKEN-cursus op vrijdagmiddag van 15.45-16.45 uur

Meer info & inschrijven

Zou jij graag tekenles komen volgen in De Wieger?! Kies dan de cursus die het beste bij je past.

Klik op de link bij de cursus naar keuze of ga naar onze website en schrijf je in.

 

Wacht niet te lang met inschrijven, want VOL=VOL!

 

Foto's: Isa van Berlo

 

Schenking wandkleed Adya van Rees-Dutilh

Het wandkleed van Adya van Rees-Dutilh met de schenker in het Atelier van De Wieger

De Wieger mocht een prachtig wandkleed in ontvangst nemen. Het kleed is vervaardigd door kunstschilder en textielkunstenaar Adya van Rees-Dutilh (1876-1959) en laat Lucas de Evangelist zien. Hij is de patroonheilige van zowel kunstschilders als artsen; deze symboliek past perfect bij Hendrik Wiegersma als medicus-pictor! 

 

Eerder al kon De Wieger een schilderij van Otto van Rees aankopen waarop hij zijn vrouw Adya bordurend heeft weergegeven (zie nieuwsbrief december 2023). Ooit bezat De Wieger al een groot wandkleed van Adya (nu in de collectie van het Textiel Museum). Mooi om nu weer een wandkleed van haar aan de collectie te kunnen toevoegen.

Het kleed werd geschonken door mevrouw C.M.C. van Wely. Haar overleden man was advocaat en kreeg betaald met dit tapijt voor juridische bijstand die hij aan Jean-Luc van Rees, zoon van Adya en Otto, verleende in verband met een rechtszaak in Parijs.

 

Lijst schilderij Saalborn gerestaureerd

De lijst van het schilderij Rozen in vaas van Louis Saalborn (te zien geweest in de Bloemenkracht!-tentoonstelling) vertoonde enige loskomende verfschilfers. Met veel zorg heeft Anneque Lijnkamp, kunstenaar en vrijwilliger bij De Wieger, de lijst gerestaureerd. Het totaalplaatje is weer in ere hersteld!

 

In memoriam Monique Rutten (1963 - 2023)

Onlangs ontvingen we het verdrietige nieuws dat kunstenaar Monique Rutten op 9 december 2023 onverwacht is overleden, ze was pas 60 jaar. Haar werk was in 2021 in de Ateliers van De Wieger te zien in de tentoonstelling Van hier tot het gouden licht. Monique was een bevlogen kunstenaar die de mens centraal zette in haar werk en het contrast tussen schone schijn en onze kwetsbare, pure binnenkant verbeeldde. De Wieger wenst haar naasten veel sterkte bij het verwerken van het verlies.

Monique Rutten bij haar werk in de Ateliers van De Wieger (foto: Wendy van der Wallen)

 

Werk van Wiegersma getaxeerd bij Tussen Kunst en Kitsch

In de uitzending van het AVROTROS programma Tussen Kunst en Kitsch van 5 december 2023 werd een werk van Hendrik Wiegersma besproken en getaxeerd. Het ging om een zelfportret dat Wiegersma als huwelijkscadeau aan zijn doktersassistente gaf toen zij in 1959 trouwde. Bijzonder om een zelfportret van je werkgever te krijgen! 

 

De zoon van deze doktersassistente (en huidige eigenaar van het zelfportret) zat aan tafel bij kunstexpert Paul van Rosmalen en presentator Frits Sissing. Het drietal sprak over de markante persoon die Hendrik Wiegersma was, over het Tuidpad van mijn vader, over Deurne en De Wieger. Leuk!

 

De uitzending is terug te kijken via NPO Start.

Foto door Gemma Rakels

 

Een museum kan niet zonder Vrienden

Word Vriend van De Wieger!

Draag jij De Wieger een warm hart toe? Dan hopen we ook jou tot onze vriendenkring te mogen rekenen. Natuurlijk krijg je daar ook inspiratie, kunst en voordeel voor terug! Word Vriend van De Wieger via www.dewieger.nl/vriend-worden, lees daar meer info en ontdek alle voordelen!

 

Hoeveel sterren geef jij De Wieger?

Heb je onlangs (of al wat langer geleden) De Wieger bezocht? Leuk dat je er was! Laat ons weten hoe je jouw bezoek hebt ervaren. Dat kan heel gemakkelijk door een review te schrijven, eventueel aangevuld met leuke foto's die je hebt gemaakt. Zo help je De Wieger om online beter vindbaar te zijn en geef je nieuwe bezoekers een klein voorproefje van het museum.

 

Heb je even tijd? Laat dan je review achter op Google of Tripadvisor. Veel dank alvast!

Contactgegevens

{{account.mailingAddress}}
0493 32 29 30
info@dewieger.nl
www.dewieger.nl 

 

Openingstijden

Dinsdag t/m zondag van 12.00 tot 17.00 uur

Social media

{{person.unsubscribeLink}} {{person.managePreferencesLink}}

Copyright © 2024 De Wieger