April 2024

 

Nu te zien

 

Activiteiten in april 2024

Zaterdag 30 maart t/m vrijdag 5 april | MUSEUMWEEK | Ga met de museumkaart van een ander!
Tijdens de Museumweek mag je jouw museumkaart uitlenen aan iemand anders, of jij leent de kaart van een ander om De Wieger te bezoeken! Kom je tijdens de Museumweek naar De Wieger? Dan krijg je een setje ansichtkaarten van ons cadeau (op=op) > meer info

Donderdag 4 april om 14.30 uur | RONDLEIDING | Tour De Wieger

Duik in de wereld van De Wieger samen met één van onze rondleiders en kom alles te weten over het museum, het verhaal van medicus-pictor Wiegersma, zijn huis en collectie > meer info

 

Donderdag 25 april om 14.30 uur | RONDLEIDING | Tour De Wieger

Duik in de wereld van De Wieger samen met één van onze rondleiders en kom alles te weten over het museum, het verhaal van medicus-pictor Wiegersma, zijn huis en collectie > meer info

 

Houd de website in de gaten voor activiteiten in mei en later!

 

Verwacht! Tentoonstellingen binnenkort te zien

Willibrord Gymnasium exposeert 'Briljant!'
4 t/m 14 april 2024

Als afsluiter van drie jaar het vak Kunst in de bovenbouw presenteren de leerlingen van klas 6 van het Willibrord Gymnasium Deurne hun beste werken van de afgelopen drie jaar tijdens de eindexamenexpositie in de Ateliers van De Wieger.

“Onze eindexamenexpositie met de titel ‘Briljant!’ staat voor een expositie vol bijzondere, unieke en mooie kunstwerken, maar ook staat de titel voor een diamant met verschillende facetten. Wij zijn net als een diamant de afgelopen jaren geslepen tot wie we nu zijn.”

Lees verder

Beeld bij de expositie 'Briljant!'

Roeland Kneepkens, The Entrance, 2022

In de Ateliers: Roeland Kneepkens
'Telling Stories'
20 april t/m 11 augustus 2024

Van verhalen vertellen kan kunstschilder Roeland Kneepkens (Deurne, 1978) niet genoeg krijgen. Hij vertelt ze in verf en vangt ze het liefst in één beeld. Die verhalen gaan over mensen die elkaar ontmoeten: vaak vrienden, maar soms ook toevallige ontmoetingen tussen vreemden.

In de Ateliers van De Wieger zijn vanaf 20 april deze door Kneepkens geschilderde verhalen te zien.
Speciaal voor de tentoonstelling in De Wieger maakte de kunstenaar ook nieuw werk. Zijn pas verschenen boek Telling Stories is vanaf dan ook te koop in de winkel van het museum.
Lees en kijk verder

 

Kunstenaar Joep Coppens overleden

Op 6 maart is kunstenaar Joep Coppens (1940-2024) overleden. Hij was al een tijd lang ernstig ziek. Samen met zijn vrouw kunstenares Els Coppens-Van de Rijt woonde hij in Vlierden. Coppens was een handwerkende en gedreven beeldhouwer. 
In 2019 exposeerde Coppens in De Wieger. De aanleiding hiervoor was zijn zestigjarig jubileum. Deze tentoonstelling, ‘Driemaal Coppens in beeld’ getiteld, bestond uit werk van Joep Coppens zelf, schilderijen van zijn vrouw Els (1943) en foto’s van zijn vader Martien (1908-1986). Nooit eerder was hun kunst samen te zien. Lees verder

 

Even bellen met Wiegersma

Benieuwd wat Hendrik Wiegersma eigenlijk zelf te zeggen heeft over zijn carrière? Of over de eerste tekening die hij maakte? Of horen welke bijzondere behandelmethoden hij gebruikte in zijn dokterspraktijk? Bel dan gewoon even!

 

Sinds kort staat een ouderwetse telefoon op het bureau in de zaal over Wiegersma. Het leuke kleine telefoonboekje laat je zien welk nummer je moet draaien en wat je dan te horen krijgt. 

 

Terugblik kunstreis Vrienden van De Wieger

"Met een groep van 33 betrokken Vrienden van De Wieger vertrokken we op donderdag 21 maart om 9.00 uur per bus naar Arnhem. Na een aangename, vlotte rit genoten we van koffie bij Café Pierre onder de mooie koepel van Museum Arnhem, waar we tevens de kans kregen om de beeldentuin te bezoeken. Onder leiding van twee deskundige gidsen bezochten we daarna de tijdelijke tentoonstelling ‘Kunst in het Derde Rijk’, een verkenning van de rol van (realistische) kunst in de politieke context van het nationaalsocialisme en het derde rijk. Een indrukwekkende expositie. Genoeg stof tot nadenken en uitwisseling van indrukken tijdens de heerlijke lunch, wederom in café Pierre.

Na de lunch maakten we een wandeling van ongeveer 20 minuten naar de Historische Kelders van Arnhem. Hier namen drie bevlogen, welbespraakte gidsen ons mee op een reis door de geschiedenis, waarbij ze de link legden tussen de oude Rijnhaven, de historische panden met daaronder de ondergrondse kelders. 
Na deze leerzame ervaring wandelden we weer terug naar de bus en kwamen om 17.30 uur bij Museum De Wieger aan. Hier sloten we deze geslaagde dag af met een gezellig samenzijn, waarbij we onder het genot van een drankje en een hapje onze ervaringen deelden. Kortom, een dag vol interessante ontdekkingen, boeiende gesprekken en gezelligheid!
Namens de organisatie en het bestuur van De Vrienden graag tot de volgende kunstreis!"

 

Cobi van Baars op Shortlist Libris Literatuurprijs

De in Vlierden geboren en getogen schrijfster Cobi van Baars staat op de Shortlist voor de Libris Literatuur Prijs 2024, met haar boek 'De onbedoelden'. De andere genomineerden zijn Sacha Bronwasser, Rob van Essen, Esther Gerritsen, Frank Nellen en Maud Vanhauwaert. De prijsuitreiking vindt plaats op maandag 13 mei.

Op donderdag 7 september vorig jaar was Cobi van Baars te gast in Café De Wieger. Nelly van Rijt, oud-hoofdredacteur van het Weekblad voor Deurne, interviewde haar over 'De onbedoelden' in het bijzijn van een groot publiek. 

Foto: librisprijs.nl

 

Neem je favoriete topstuk mee naar huis

In de museumwinkel zijn sinds kort veertien verschillende nieuwe ansichtkaarten te koop, met daarop topstukken uit de collectie van De Wieger.

 

Zo kun jij jouw favoriete topstuk gewoon mee naar huis nemen! Hier een kleine selectie.

 

Stripverhaal voor in de krant

Op woensdag 20 maart vond de Leef! dag plaats. Basisschoolkinderen konden deelnemen aan allerlei sportieve en creatieve activiteiten in Deurne.

 

Bij De Wieger maakte een groepje van 23 kinderen onder begeleiding van tekendocent Imke Geertman-Meeusen een heus stripverhaal over Hendrik Wiegersma.

 

Binnenkort komt die strip in het Weekblad voor Deurne te staan, dus houd dat zeker in de gaten. Hier alvast een tof voorproefje met Hendrik en Willy Wonka! 

 

Hoeveel sterren geef jij De Wieger?

Heb je onlangs (of al wat langer geleden) De Wieger bezocht? Leuk dat je er was! Laat ons weten hoe je jouw bezoek hebt ervaren. Dat kan heel gemakkelijk door een review te schrijven, eventueel aangevuld met leuke foto's die je hebt gemaakt. Zo help je De Wieger om online beter vindbaar te zijn en geef je nieuwe bezoekers een klein voorproefje van het museum.

 

Heb je even tijd? Laat dan je review achter op Google of Tripadvisor. Veel dank alvast!

Contactgegevens

{{account.mailingAddress}}
0493 32 29 30
info@dewieger.nl
www.dewieger.nl 

 

Openingstijden

Dinsdag t/m zondag van 12.00 tot 17.00 uur

Social media

{{person.unsubscribeLink}} {{person.managePreferencesLink}}

Copyright © 2024 De Wieger