Juni 2024

 

Nu te zien

 

Activiteiten in juni 2024

Donderdag 13 juni om 14.30 uur | RONDLEIDING | Tour De Wieger

Duik in de wereld van De Wieger samen met één van onze rondleiders en kom alles te weten over het museum, het verhaal van medicus-pictor Wiegersma, zijn huis en collectie > meer info

 

Zaterdag 15 juni 13.00 - 16.00 uur | MEET & GREET | Met kunstenaar Roeland Kneepkens

Roeland Kneepkens is aanwezig voor uitleg en gesprek in de Ateliers van De Wieger, waar de tentoonstelling 'Telling Stories' met zijn werk te zien is > meer info

 

Donderdag 27 juni om 14.30 uur | RONDLEIDING | Tour De Wieger

Duik in de wereld van De Wieger samen met één van onze rondleiders en kom alles te weten over het museum, het verhaal van medicus-pictor Wiegersma, zijn huis en collectie > meer info

 

Houd de website in de gaten voor activiteiten in juli en later!

Foto door Josanne van der Heijden
Foto door Josanne van der Heijden
 

Nieuwe educatieprogramma's onderbouw in de maak

Achter de schermen wordt er hard gewerkt aan de nieuwe vaste educatieprogramma's voor de onderbouw van de basisschool. In het najaar worden deze programma's gelanceerd. Voor groepen 1 & 2 komt er het programma 'Hoe kook je een kunstwerk?!', waarin kinderen samen met de enthousiaste lepels Pietje Potlood, Klaartje Kleur, Vicky Vorm en Kees Kunstenaar (zie foto) ontdekken welke 'ingrediënten' nodig zijn om een kunstwerk te maken. Groepen 3 & 4 gaan de museumdocenten helpen weer overzicht te krijgen in de ontstane chaos in het museum in het programma 'Achterstevoren, ondersteboven'! Lees meer

De lepels uit het programma 'Hoe kook je een kunstwerk?!' gemaakt door Imke Geertman-Meeusen (foto Gemma Rakels)

 

De Wieger zoekt jou!

Voor het museum zoeken we vrijwillige baliemedewerkers (met affiniteit voor kunst) voor doordeweeks.


Wat vragen we en wat bieden we:

Als baliemedewerker ben je het eerste aanspreekpunt voor bezoekers. Zij kopen bij jou hun toegangsbewijs (als dat nog niet online gebeurd is) en krijgen desgewenst extra informatie. Ook serveer je koffie en thee als bezoekers daar behoefte aan hebben.

Heb je zin en tijd om in ons museum te werken, dan horen wij dat graag! Het betreft een functie op vaste tijden op dinsdag, woensdag, donderdag en/of vrijdag (gemiddeld vier middagen van 12.00 tot 17.00 uur in de maand).

Je komt terecht in een leuke groep vrijwilligers en medewerkers van allerlei leeftijden. Je mag deelnemen aan rondleidingen door nieuwe tentoonstellingen speciaal voor vrijwilligers. 

Voor meer informatie en vragen kun je contact opnemen met ons via info@dewieger.nl. We hopen van je te horen!

 

Fotografie van nieuwe aanwinsten en tentoonstellingen

Een paar jaar geleden heeft Harrie Jegerings het fotograferen van onze nieuwe aanwinsten en tentoonstellingen overgenomen van de helaas recent overleden Ton Hartjens. Evenals Ton is Harrie professioneel fotograaf en bovendien gespecialiseerd in het fotograferen van schilderijen en het maken van gliclée kunstdrukken. Ook maakt en verkoopt hij vrij werk in beperkte oplage. Een selectie van zijn eigen kunstfotografie was een paar jaar geleden te zien in De Wieger. Wij zijn erg blij dat Ton destijds zijn werkzaamheden heeft kunnen overdragen aan Harrie, die een zeer gewaardeerde aanvulling op ons team is!

 

Bijgaande foto is gemaakt op 14 mei j.l., toen Harrie Jegerings een aantal van onze nieuwe aanwinsten kwam fotograferen. De foto’s zullen binnenkort te raadplegen zijn op onze website onder het kopje ‘collectie’.

www.jegeringsfotografie.nl

Harrie Jegerings fotografeert één van de nieuwe aanwinsten van het museum (foto Marjolein Leesberg)

 

Ode aan de museumtuin

Door het natte én zonnige weer van de afgelopen tijd liggen de museumtuin en binnenplaats er prachtig bij. Het vingerhoedskruid, een magneet voor hommels en bijen, staat vol in bloei en de bladeren aan de planten en bomen zijn groener dan groen. Bij mooi weer is het lekker zitten op het terras met een kopje koffie of thee. Spot het roodborstje, de eekhoorn of een van de andere vele dieren en insecten die de tuin komen bezoeken! Hieronder een ode in foto's aan deze fijne tuin. 
(foto terras Josanne van der Heijden, overige foto's Eva Nooijen)

 

Uit het gastenboek

Bezoekers van De Wieger schreven de afgelopen tijd de leukste reacties in het gastenboek. Hierbij een greep daaruit. Lees mee!

 

Een museum kan niet zonder Vrienden!

Draag jij De Wieger een warm hart toe? Dan hopen we ook jou tot onze vriendenkring te mogen rekenen. Natuurlijk krijg je daar ook inspiratie, kunst en voordeel voor terug!


Word Vriend van De Wieger via de website, lees daar meer info en ontdek alle voordelen!

 

Hoeveel sterren geef jij De Wieger?

Heb je onlangs (of al wat langer geleden) De Wieger bezocht? Leuk dat je er was! Laat ons weten hoe je jouw bezoek hebt ervaren. Dat kan heel gemakkelijk door een review te schrijven, eventueel aangevuld met leuke foto's die je hebt gemaakt. Zo help je De Wieger om online beter vindbaar te zijn en geef je nieuwe bezoekers een klein voorproefje van het museum.

 

Heb je even tijd? Laat dan je review achter op Google of Tripadvisor. Veel dank alvast!

Contactgegevens

{{account.mailingAddress}}
0493 32 29 30
info@dewieger.nl
www.dewieger.nl 

 

Openingstijden

Dinsdag t/m zondag van 12.00 tot 17.00 uur

Social media

{{person.unsubscribeLink}} {{person.managePreferencesLink}}

Copyright © 2024 De Wieger