Huisconcert Mónica Coronado & Manito - zondag 16 april

Melodías del Corazón door Mónica Coronado & Manito

Zangeres Mónica Coronado (Barcelona) brengt samen met gitarist Manito een gepassioneerd en afwisselend concertprogramma met Spaanstalige liederen uit Spanje en Zuid-Amerika en eigen composities, overgoten met een flamencosaus. In deze voorstelling staat het gevoel in de muziek centraal. Wat er op de planken komt is een en al vuur!

Mónica Coronado is een echte verschijning op het podium. Manito stimuleert haar met zijn gipsy flamenco spel het onderste uit de kan te halen. Bij de meeste stukken begeleid Mónica zichzelf op gitaar. Manito speelt naast verschillende gitaren ook andere snaarinstrumenten, zoals de laúd (Spaanse luit). Mónica vertelt met flair en humor veel over de nummers, in het Nederlands (ze woont inmiddels 18 jaar in Nederland). Ze maakt echt verbinding met haar publiek.

Mónica Coronado is geboren en opgegroeid in Barcelona. Haar ouders komen van origine uit Castilla de la Mancha. In de auto van haar vader hoorde ze vaak flamencomuziek. Op haar 25ste levensjaar is ze met haar gitaar op muzikale wereldreis gegaan. In deze periode heeft aan verschillende muziekstijlen geproefd. Via Cuba, Amerika en India is ze uiteindelijk in Nederland beland. In Arnhem heeft ze lichte muziek gestudeerd.

Manito is op zeer vroege leeftijd begonnen met gitaarspelen. Hij ontwikkelde zijn eigen stijl op de flamencogitaar. Zijn spel is intuïtief en rijk aan diverse invloeden. Met zijn vurige en verhalende improvisaties houdt Manito een dialoog met Mónica. Zijn naam is een directe verwijzing naar de Franse gitaarlegende ‘Manitas de Plata’.

Zondag 16 april 2023
Aanvang 15.00 uur, inloop vanaf 14.30 uur
Groot Atelier De Wieger
Entree 15 euro
Reserveren kan hier!

Mónica Coronado en Manito

Kijk en luister hier alvast een voorproefje!

Nieuwsbrief ontvangen?

Update form

Contactgegevens

De Wieger
Oude Liesselseweg 29
5751 WN Deurne
0493 32 29 30
info@dewieger.nl

Openingstijden

Open
Dinsdag t/m zondag van 12.00 tot 17.00 uur. Tweede Kerstdag, Tweede Paasdag, Tweede Pinksterdag en Hemelvaartsdag.
Gesloten
Maandag.
Nieuwjaarsdag, Carnavalszondag- en dinsdag, Koningsdag, 24 december, Eerste Kerstdag, Oudjaarsdag.
Copyright © 2023 De Wieger
Met ❤ gemaakt door Loeihard!