Huisconcert met Stanza - zondag 13 augustus 2023

Zondag 13 augustus 2023
15.00-17.00 uur (inloop vanaf 14.45 uur)
Huisconcert met Stanza

Stanza zingt Wilmink
Groot Atelier De Wieger
Entree 12,50 euro

Reserveren kan hier!

In het tv-seizoen 2017/2018 bracht De Wereld Draait Door een ode aan dichter, schrijver Willem Wilmink. In menig programma kon je de uitvoering van een gedicht of lied van hem horen. Die gedichten en liedteksten zijn stuk voor stuk pareltjes en grote artiesten als Herman van Veen, Boudewijn de Groot, Wieteke van Dort en Joost Prinsen hebben teksten van hem ten gehore gebracht. In 2019 is er weer veel aandacht voor Wilmink door de veelgeprezen biografie over hem van Elsbeth Etty.

Al veel eerder dan DWDD besloten Erik van Dijck en Jos van Oorschot van STANZA om met het dichtwerk en de liedteksten van Wilmink aan de slag te gaan: de verhalen voor kinderen en die over zijn oorlogsverleden, protestliederen en uiteraard veel krachtige poëzie over de liefde. Gedichten die al op muziek stonden werden gearrangeerd en eerder getoonzette poëzie, zoals het onvolprezen holocaustgedicht Ben Ali Bibi, werd door STANZA opnieuw van gepaste muziek voorzien. Of ze nu bedoeld zijn om te zingen of te declameren, alle teksten van Willem Wilmink zijn ideale liedteksten; ritmisch lopen ze als een trein, inhoudelijk bestrijken ze het hele emotiepalet. Het lukte Willem Wilmink om tegelijkertijd verwondering, vertedering, lust en vrolijkheid op te roepen. Nergens zijn Wilminks teksten hoogdravend of clichématig. Wilmink slaat steeds de spijker daar waar je hem moet raken, namelijk op de kop en dat komt bij de luisteraar binnen. De muziek wordt op de achtergrond ondersteund met beelden van Remko Koeneman.

Stanza is een groep van 4 mannen, opgericht na de dood van Bram Vermeulen in 2004. Daarop volgde een programma “Belgische helden”, met liederen van Vlaamse chansonniers. Momenteel spelen ze ook een nieuw en volledig eigen programma GRENS.

STANZA zijn Jos van Oorschot, zang, Erik van Dijck, zang, gitaar en toetsen en ukelele, Ruud Sempel, bas en Kees de Wit, percussie, zang en blaasinstrumenten, techniek Jan Prummel.


Nieuwsbrief ontvangen?

Update form

Contactgegevens

De Wieger
Oude Liesselseweg 29
5751 WN Deurne
0493 32 29 30
info@dewieger.nl

Openingstijden

Open
Dinsdag t/m zondag van 12.00 tot 17.00 uur. Tweede Kerstdag, Tweede Paasdag, Tweede Pinksterdag en Hemelvaartsdag.
Gesloten
Maandag.
Nieuwjaarsdag, Carnavalszondag- en dinsdag, Koningsdag, 24 december, Eerste Kerstdag, Oudjaarsdag.
Copyright © 2023 De Wieger
Met ❤ gemaakt door Loeihard!