Café De Wieger met Arjan van Helmond - NIEUWE DATUM - donderdag 14 december 2023

Schilderijen- en boekpresentatie. Een avond van kunst en verhalen in De Wieger

Op donderdagavond 14 december 2023 heeft u de unieke kans om de kunstenaar Arjan van Helmond te ontmoeten en zijn bijzondere werk beter te leren kennen in De Wieger. Ter ere van de huidige tentoonstelling 'De Uitzet', waarin werk van Van Helmond te zien is, zal de kunstenaar een exclusieve presentatie geven over zijn schilderijen en zijn boek 'What speaks to us'. Het belooft een boeiende avond vol kunst en gesprekken te worden.

Arjan van Helmond, opgegroeid in Deurne, heeft een artistieke reis gemaakt die hem heeft geleid van de Rietveld Academie tot de Jan van Eyck Academie in Maastricht en uiteindelijk naar de Rijksacademie in Amsterdam. Zijn werk heeft nationaal en internationaal erkenning gekregen, met exposities in steden zoals New York, Londen en Berlijn en uiteraard in Nederland. Van Helmond woont en werkt al meer dan tien jaar in Amsterdam.

Wat het werk van Van Helmond zo kenmerkt, is zijn fascinatie voor de dagelijkse ruimte, de omgeving om ons heen die vaak over het hoofd wordt gezien en als vanzelfsprekend wordt aanvaard. Hij richt zich vooral op wat niet onmiddellijk zichtbaar is. Het concept van ervaring is verweven met herinneringen aan de plaatsen waar die ervaringen hebben plaatsgevonden. Herinneringen hebben hun eigen vorm van tijd en vormen het fundament van zijn werk.

Van Helmond creëert zijn schilderijen aan de hand van foto's van interieurs en objecten. Wat deze werken verbindt is niet zozeer de betekenis van de ruimtes en objecten zelf, maar eerder hun psychologisch potentieel. De foto's fungeren als verwijzing naar de realiteit, maar het schilderproces verandert voortdurend die realiteit. Het perspectief verschuift, vergelijkbaar met hoe onze blik verandert als we naar iets kijken of wanneer we ons een gebeurtenis herinneren.

perambulator #1, 2023, 113x76cm

Tijdens Café De Wieger op 14 december 2023 zal Arjan van Helmond in gesprek gaan met Trees de Kruijf-Swart over zijn werk en bezoekers uitnodigen om mee te praten over zijn kunst en de inspiratie erachter. Bovendien zal Van Helmond vertellen over zijn boek 'What speaks to us', dat naadloos aansluit bij zijn artistieke reis en zijn visie op ruimte en herinneringen.

Mis deze gelegenheid niet om een avond vol kunst en reflectie te ervaren in De Wieger. We hopen u te mogen verwelkomen op deze bijzondere avond.

Café De Wieger
Donderdag 14 december 2023
Aanvang 20.00 uur, inloop vanaf 19.45 uur
In de Ateliers van De Wieger
Entree 5 euro
Reserveren kan hier!

heart-shaped pan, 2023, 64x96cm
Arjan van Helmond

Nieuwsbrief ontvangen?

Update form

Contactgegevens

De Wieger
Oude Liesselseweg 29
5751 WN Deurne
0493 32 29 30
info@dewieger.nl

Openingstijden

Open
Dinsdag t/m zondag van 12.00 tot 17.00 uur. Tweede Kerstdag, Tweede Paasdag, Tweede Pinksterdag en Hemelvaartsdag.
Gesloten
Maandag.
Nieuwjaarsdag, Carnavalszondag- en dinsdag, Koningsdag, 24 december, Eerste Kerstdag, Oudjaarsdag.
Copyright © 2023 De Wieger
Met ❤ gemaakt door Loeihard!