Begraven tijd-schatkist Deurne over 100 jaar - donderdag 13 oktober

Ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van De Wieger Deurne en in het kader van het project ‘Deurne over 100 jaar’ wordt op donderdag 13 oktober 2022 om 10.30 uur in de tuin van Museum De Wieger een tijd-schatkist begraven die pas over 100 jaar weer opgegraven wordt. In die schatkist worden allerlei voorwerpen gestopt die vandaag de dag actueel zijn. Maar er gaat nog veel meer de grond in: geschreven wensen, hoop en verwachtingen van inwoners van Deurne, voor hún Deurne en hún familie over 100 jaar.

Het project ‘Deurne over 100 jaar’ is gerealiseerd door Marlon Tielemans in samenwerking met De Wieger Deurne, Heemkundekring H.N. Ouwerling, LEEF Deurne en basisscholen in de gemeente Deurne.

Programma (voor genodigden)
Na een welkomstwoord om 10.30 uur door Katjuscha Otte, directeur De Wieger Deurne geeft Marlon Tielemans, projectleider tijd-schatkist, een inleiding in samenwerking met een mystery guest. Vervolgens lezen 7 basisschoolleerlingen (groep 7 en 8) om beurten voor wat zij wensen en verwachten voor Deurne anno 2122. Alle brieven die geschreven zijn door Greet Buter, burgemeester gemeente Deurne, basisschoolleerlingen, inwoners van Deurne, bestuursleden en Vrienden van De Wieger worden in de tijd-schatkist gestopt. Ook voorwerpen die anno 2022 actueel zijn en over 100 jaar waarschijnlijk niet meer. De tijd-schatkist wordt gesloten en in het graf geplaatst naast het paaltje met plaquette. Burgemeester Greet Buter en 2 leerlingen beginnen met het begraven van de tijd-schatkist. Tenslotte een gezellig samenzijn waarin iedereen een wens, verwachting of hoop voor het Deurne over 100 jaar kan schrijven op een transparant plastic strookje dat in een wensboom of aan een lijn gehangen wordt.

Nieuwsbrief ontvangen?

Contactgegevens

De Wieger
Oude Liesselseweg 29
5751 WN Deurne
0493 32 29 30
info@dewieger.nl

Openingstijden

Open
Dinsdag t/m zondag van 12.00 tot 17.00 uur. Tweede Kerstdag, Tweede Paasdag, Tweede Pinksterdag en Hemelvaartsdag.
Gesloten
Maandag
Carnavalszondag, Koningsdag, Eerste
Kerstdag, 24 december, Oudjaarsdag en Nieuwjaarsdag.
Copyright © 2022 De Wieger
Met ❤ gemaakt door Loeihard!